Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Förödelse...

NyheterPosted by kopparhult Sat, February 24, 2018 18:54:08

..nu har de gått över gränsen, de hjortarna som bestämt sig för att livnära sig på talgbollar. Efter att småfåglarna inte har fått ha sina talgbollar och fröer i fred den senaste veckan fann vi på råd. Trodde vi. Vi inhandlade nämligen en talgbollshållare i hårdplast med plats för fyra talgbollar på rad. Med rätt så hårda plastknäppsspännen kunde man öppna den och fylla på med nya nätfria bollar allt eftersom. Smart! En ögla i änden för upphängning hade den också. Observera att jag skriver hade.
Glada och belåtna med inköpet hängde Thomas upp bollhållaren i går eftermiddag och vi satte oss vid köksfönstret för att vänta in småfåglarna. De dröjde och när väl en dök upp var den ytterst tveksamma till det nya påfundet. Tveksam men hungrig så nyfikenheten tog över efter en stund och strax därpå kom några till små hungriga. Men idag fick de vara utan mat igen för när vi kom upp morgonen hade hjortarna vräkt ikull hela fågelhuset och knäckt stolpen det stod på och hållaren hade de, hör och häpna, lyckats öppna. Talgbollarna var spårlöst försvunna tillsammans med öglan till hållaren. Jag kan verkligen inte fatta hur de lyckats klura ut hur de skulle öppna hållaren. Vi måste ha någon typ av genihjort i vår omgivning. Det återstår att se om vi luýckat klura ut något som genihjorten inte kan lösa.
Förödelsen efter hjortarnas nattliga besök.

Efter förödelsen blev dagen idag en sådan där fantastiskt vacker vinterdag med betydlig färre minusgrader än vad som sagts och strålande sol med lite tillhörande takdropp. Med sådant väder är det inga problem med att älska vintern.
Lena och Åsa står på pass i snön med slottet i bakgrunden.

Egentligen skulle vi haft en b-provsdag i elitklass med vilt men eftersom vintervädret och skarsnön gjorde att viltet inte blev särskilt svårfunnet, jag menar hur mycket aktivt nosarbete behövs det för att hitta en kråka som ligger med vingarna utfläkta uppe på snön, och lång väntan inte passar varken två eller fyrbenta i kylan så körde vi en alternativ kursdag istället. Ett träningspass där vi jobbade från linje och i par med walkup och skyttar och lite annat innan vi avslutande dagen med varm soppa och fika. En jättefin dag där vi alla njöt av solen, höll värmen bra och fick en del extra motion av att ta oss fram i snön. Hundarna gick dessutom bra så det blev liksom bara plus överallt.
Nu ska den riktiga kylan komma i veckan så det är bara att bita ihop och glädjas åt solskenet och att Mars ligger startgroparna. Och med mars kommer våren!
En härlig kursdag i solsken med en fin blandning av golden, labbar och flat coated. Det ÄR kul med mångfald. Och sol!

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1001