Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Vi levererar...och lite nostalgi..

NyheterPosted by kopparhult Sun, February 25, 2018 20:34:10

Goa goldenvalpen Vi har hunnit passera sex månaders gränsen och är på väg att bli riktigt stor. Cockrarna har hon vuxit ifrån sedan länge och nu är skillnaden inte stor mellan Vi och Ever. Söt och rar är hon, och livlig. Det känns bra med henne, hon har ett fint sätt och den attityden till livet och apporteringsarbete som vi vill se hos en sex månaders valp. Men än är det såklart långt kvar innan något är färdigt. Än så länge består dagarna mest av lek och bara lite allvar för Vis del men mängden allvar ökas på lite mer allt eftersom hon växer och mognar. Hon har lärt sig att följa flocken fint vid sidan eller lite bakom när vi promenerar, hon kan hämta dummy i snårig och besvärlig terräng där hon letar med stor intensitet tills hon finner. Hon känner till närsökssignalen och stoppsignalen och har en positiv inställning till dem och hon kan faktiskt sitta lugnt i koppel medan någon av de andra hundarna hämtar en apport. Hon är duktig på mycket men än så länge känner hon inte till så mycket om stadga och sådana saker, det tycker varken vi eller lilla Vi är så nödvändigt i den här åldern.
Det kommer det med i sinom tid.
Lilla Vi, eller Yesrieves Veni Vidi Vici som hon heter i stamtavlan

Det dök upp en riktigt nostalgibild idag. En golden nostalgibild. Det var tider det när det begav sig och nu känns det väldigt roligt att vi har en golden i flocken igen. Fotot är faktiskt taget före Thomas och min gemensamma tid men vi var båda där och deltog på specialen. Det är spännande hur livet blir. När jag tittar på fotot och tänker efter lite så är det nog faktiskt så att alla som är med på bilden på ett eller annat sätt håller fast både vid golden och jakt med retriever fast det är femton år sedan fotot togs.
Ett foto från finalen på goldenspecialen 2003, tror jag att det var. Domare var Agneta Gudmundsson och framlidne Gert-Olle Lindqvist. Från vänster Peter Ackerfeldt med Doubleuse Seacruise, Gunilla Wedeen med Tatmore Snipe, Johan Fogelberg med Gildas W Navarro, Thomas med Vispen, Ankie Claesson med Aim High Cruell Callista och GråboJanne med Pickups Nike. Vinnare blev Peter med Doubleuse Seacruise om jag inte minns fel.  • Comments(1)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1002