Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Kung Bore släpper inte taget...

NyheterPosted by kopparhult Wed, February 28, 2018 20:25:20

..och än en gång måste vi ställa in och skjuta upp träningar. Det är så det är på vintern. Fast det tycks en hel del bestämt ha glömt bort. På radio Göteborg i morse var det mycket prat om vinter och kyla, det delades ut mössor på något av stadens alla torg och man uppmanades att berätta sin allra kallaste upplevelse. Det pratades om långkalsonger, raggsockar, inställda tåg och den förfärliga kylan.
Visst är det kallt, men det är långt ifrån något köldrekord, det är ingen ny istid på gång eller en naturkatastrof. Det är vinter!
Kanske var det lite nyhetstorka från annat håll så vintern fick extra plats? Eller så är det som vanligt att journalister har förmågan att skapa rysligt stora hönor av väldigt små fjädrar.
Morgonens kylslagna promenad till viltvattnet med labbegänget.

Det är väl något vi är rätt bra på lite till mans förresten. Och kanske särskilt i hundträningen. Och extra särskilt i träningen av unghundar. Det jämförs, mäts och analyseras. Hur, varför och om inte. Vi vill så mycket. Och hönorna växer till fort. Jag tror vi mår bra av att slappna av och ta det lite mer som det kommer. Hundträning är rätt så jordnära faktiskt. Och hundar behöver inte kunna så mycket i ettårs åldern, det kommer garanterat att bli hundar av dem ändå. Med tid och lite tålamod.
Ett foto från januari för tre år sedan. Vintern kan se annorlunda ut.

När vinter rör till det så träningar får skjutas upp så infinner sig plötsligt en del lediga dagar. Ofrivillig ledighet eller vad man ska kalla det. Lediga dagar brukar ju allt som oftast ägnas åt hundträning men just de här dagarna har som sagt varit i kallaste laget och inspirationen är inte på topp. Då får jag ta mig i kragen och rycka upp mig något och gå ut och träna en stund i alla fall. Inte för att man på något vis måste träna i alla väder eller så utan enbart för att jag vet att jag mår bra av det och att min rastlöshet hålls i schack om jag får träna hundarna en stund. Dessutom är det väldigt kul och hundarna klagar inte. Så på eftermiddagen klättrade jag i alla klädlager igen och tog ett litet träningspass var med Ever och Bäst. Vi körde lite höger/vänster och rakt ut och stopp i vår ordentligt upptrampade "landningsbana". Jag fick också utmärkt träning i att föra hund i stora tjocka tumvantar med och det gick faktiskt alldeles utmärkt. Det blev inga långa träningspass men korta pass är bättre än inga pass alls. Eller så är rent av de korta passen de allra bästa?
Spanielhundarna fick istället en del träning på förmiddagens promenad tillsammans med lilla Vi. De fick turas om att söka i områden där snödjup och terräng tillät. Alltid lika positiva små cockrar. Lilla Vi var inte direkt negativ hon heller där hon ansträngde sig till de yttersta för att hänga på Lyra. Ett koppel runt halsen och lite "gåfint" träning vid min vänstra sida blev lösningen för Vis framfart.
På väg hem efter eftermiddagens träningspass.

Övriga delen av den lediga dagen har ägnats åt att packa alla täcken som anlänt från sömmerskan. De har fått pappersomslag runt, storleksmärkts och sorterats in i hyllorna i lilla butiken. Vem hade anat att det fortfarande skulle vara så aktuellt med ulltäcken 1 mars? För säkerhets skull har vi laddat butiken med badrockar av frotte inför kommande vattenträningssäsong också. Ifall våren plötsligt skulle bestämma sig för att komma. Så har jag laddat med småkaksbak till sötsugna kursdeltagare med. Det brukar sitta fint efter några timmar utomhus och nu är kakburkarna fyllda när kurserna kommer igång igen. För att härbärgera alla småkakor fick jag frosta av frysen också. Vilket visade sig vara mer än nödvändigt. Hur mycket is kan det egentligen få plats i en liten frys med tre lådor?
Intet ont utan att det har något gott med sig. Men jag undrar vilket det onda egentligen var i det här fallet? Vintern?
Extra ledig tid ger extra tid till en del läsning också vilket passar riktigt bra eftersom två böcker jag beställde för ett tag sedan damp ner i brevlådan idag. Tänk att det alltid är lika roligt att få paket fast man som i det här fallet vet precis vad det är i. Och dessutom får betala paketet själv. Så resten av kvällen ska jag läsa. Jag ska bara lyckas bestämma vilken bok jag ska börja med. Antingen Eva Bodfäldts "Will-Ja, valpen som ville annorlunda" eller Niklas Ekstedts "Happy food". Vi får se.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1003