Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Ännu en dag i vinterlandet

NyheterPosted by kopparhult Fri, March 02, 2018 19:45:30

Fast något behagligare temperatur än de tidigare dagarna. Jag ångrar lite att jag inte heller till denna vintern fått införskaffat några längdåkningsskidor. Det är bra om man kan lära sig att vara lite förutseende och se till att ha skidorna på plats när vintern väl kommer. I det är fallet har jag varit extremt dålig på att vara förutseende, jag tror jag har varit utan skidor över tio år nu när jag tänker efter. Skrämmande faktiskt. Både hur man kan vara så trög och hur fort tiden går. Tio år..

Skidåkning eller inte så är det verkligen vinter och jag hasar fram på isen i mina spruckna vinterstövlar istället för på skidor. Det får gå det med men stövlarna är verkligen på upphällningen. Undrar om jag klarar att vara mer förutseende när det gäller stövlarna? Och köpa ett par rejäla värmestövlar när de troligen rear ut dem om några veckor. Så de står där på plats i garderoben när nästa vinter kommer. Det hade varit fint. Frågan är om det är genomförbart.
När jag hasade upp för första lilla backen med de spruckna stövlarna på promenaden med de två mellangula hundarna mitt på dagen idag tyckte jag plötsligt att de flåsade annorlunda. Bäst har en förmåga att hässja och höras den första sträckan när vi går hemifrån. Han tycker det är såå kul att gå ut på promenad. Men det här flåsljudet var annorlunda. Jag vred på huvudet för att se så det inte var en bil eller något annat konstigt bakom oss. Man missar en hel del med pälsmössa neddragen över panna och öron. Någon bil var det inte men jag hade en ung goldentik som flåsande gick prydligt fot i hasorna på mig. Det var bara att vända och gå hem med rymmaren och börja om igen.
Jag funderade lite vad man förmedlar och hur hundar känner av oss när jag promenerade iväg med de två mellangula igen. När lilla Vi rymt och sprungit efter oss slöt hon upp bakom så fint att jag inte märkte någonting. Mer än det obekanta flåsandet. Men när jag väl upptäckt henne så var det plötsligt slut på det prydliga fotgåendet och hon studsade istället runt som vanligt lite här och där. Jag undrar hur länge hade hon fortsatt smyga bakom mig om jag inte vänt mig om. Var det min totala nonchalans, att jag faktiskt inte visste att hon var där som gjorde mig till en tydligare ledare. Någon att tryggt följa. Eller kan små golden hundar smyga med avsikt?
Inte riktigt i klass med vår "bobil"men rätt okej ändå..

Nu är det kväll och maten står i ugnen, First aid kits senaste album gör mig sällskap vid datorn medan hundarna softar och slottsherren bygger på projekt "bobil". Den tar sig fint nu och till våren kan vi ta en provtur med hundar och övernattning. Det blir verkligen "compact living med hundanpassning" med diverse små tekniska klurigheter som slottsherren fixar åt oss. Ibland blir jag uppmanad att följa med ut till projektet och pröva och tycka lite. Med compact living gäller det att se till så inte baken, min bak, är för bred för att komma in på minitoaletten och att jag kan kravla mig upp i den höga sängen utan alltför stora bekymmer och sådana saker. Slottsherren föreslog en pall men där är jag inte riktigt än. Jag får hellre öka på min gymnastikstund om morgnarana med några mjukgörande övningar så jag behåller smidigheten. Pall känns definitvt som en nödlösning tycker jag.
Jag tycker inte om att bli alltför instängd heller och jag gillar att kunna se ut. Det kan vara ett litet bekymmer när man har fem kvadrat att dela på två personer och sju hundar. Men med god vilja och smarta lösningar så går det mesta alldeles utmärkt. För trivselns, och möjligen lite för ventilationens skull har jag fått en taklucka rakt ovanför min huvudkudde. Så cellskräcken håller sig undan och jag kan se stjärnhimlen när jag ligger i sängen. Det blir fint!
I helgen ska det införskaffas bänkskiva och några lampor och andra inredningsdetaljer för att få det komplett. Efter det återstår inkoppling av dieselvärmare, diskbänk och kokplatta.
Sedan rullar vi!

  • Comments(1)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1005