Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Våryra och tillökning...

NyheterPosted by kopparhult Thu, March 08, 2018 08:03:50

Det borde vara så nu i början av Mars. Våryra. Och det är det nog lite här och var bakom kulisserna och snön. Här fick de röda julstjärnorna flytta ut till fönstret i hundrummet igår så jag kunde få lite vårigt rosa och en doftande timjan i köksfönstet istället. Det är ju ändå Mars.

Tikar löper och valpar har fötts både här och där. Fast oss har vi varken det eller andra. Men Lakrits har blivit pappa igen, åtta starka valpar, fyra tikar och fyra hanar har kommit till världen på kennel Reedsweepers. Mamma till valparna är duktiga och mycket trevliga Reedsweepers Tex Takida, Ida. Den här kullen tror jag blir något extra. Vilket jag i och för sig alltid vill tro när Lakrits är inblandad. Men ändå. Hade vi inte redan haft en väldigt välfylld flock så hade en av valparna fått flytta hem till oss. Men så var det det där med plats och tid. Framförallt tid och dessa ständiga prioriteringar.
Det är hur som helst väldigt roligt med valpar efter våra hanhundar. En fin sida av aveln, att ta få ta del av avelsarbete och uppföljning av kullarna. När vi nu inte har så många egna kullar här hemma.

Glädjande nog ska även lilla bruna Mer få dambesök. Från Danmark dessutom. Men först måste vi fixa ögonlysningen och hålla tummarna att allt är bra där.
Det känns kul och fint att också Mer ska få sprida sina gener lite. Jag har resonerat med mig själv om den lille brunes plus och minus och landat i att plussen överväger. Rätt så stort faktiskt. Han har en del att tillföra aveln och till det en riktigt fin stamtavla fylld med många bra hundar.
Så vi har tackat ja till dambesöket.
Mer vet inte så mycket om det än men jag har berättat för honom. Jag har tagit honom i knät, jollrat lite med honom och talat om att vi måste klippa tovorna bakom öronen, borsta lite och att han kanske också behöver ta en dusch. Det är på tiden nu, han är snart fem år. På tiden att han blir pappa, duschat har han gjort någon enstaka gång tidigare. Jag jolllrar vidare och berättar att tiken är svart och jättesöt och Mer tittar på mig med sina vackra ögon och undrar varför jag inte skyndar mig att hänga på mig visselpipan och dummyvästen så vi kan gå ut i snön och jobba istället för att snacka.
Jag tror han prioriterar annorlunda när dambesöket väl är här.

För visst är det något visst med valpar? Med nytt liv och med våren. Med detta ständiga pågående kretslopp som vi alla får vara del av även om våren just nu lyser med sin frånvaro.
Mjuka varma valpar som skänker hoppfullhet och framtidsdrömmar. Mjuka varma hundmammor som tar hand om och fostrar. Och så vi människor som får sitta i valpkammaren och följa något av det naturligaste och vackraste som finns.

De var den romantiska sidan av hunduppfödning det. Den andra sidan med kiss och bajs och sjuka hundar och svåra förlossningar glömmer jag och lägger åt sidan ett tag. Så löser vi de problemen när de kommer. Om de kommer.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1009