Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det går väl sådär med våryran..

NyheterPosted by kopparhult Thu, March 08, 2018 20:46:16

..den kom av sig tillsammans med snöfallet idag. Snöflingor har singlat ner sedan tidiga morgonen och spätt på snölagret med ytterligare knappt tio centimeter. Det var längesedan vi hade så här mycket snö. Och jag ger upp. Backar ett par steg tillbaka och viker mig ödmjukt för kung Bore och vädrets makter. Även detta veckosluts kurser får ställas in och flyttas fram. Det är trist men vädret rår vi inte på. Tack och lov tror jag.

Trots vintervädret så har det konstigt nog dykt upp en del vårtecken. Pollenallergin har startat för några (det finns roligare vårtecken) och ormvråkarna har cirklat över fälten med sina karaktäristiska tjut under dagen. Sticklingarna står på parad i fönsterbänkarna och Smhis radiometereolog LOVAR dessutom vår nästa vecka. Vår och barmark. Jag ser fram emot att gå på grus igen men jag avstår gärna leran.

Hundarna och jag har traskat runt i otrampad nysnö idag och det var både stillsamt och vackert. Några dummy var med också och vi fick repeterat lite grunder som jag känner att vi har tappat eller mer försakat under vintern. Jag tänker då på de där vardagliga, vanliga grunderna som är förutsättningen för all annan träning. Sådana saker som att lugnt sitta kvar på anvisad plats även om en kompis för röra sig, att kunna vänta på andra sidan diket på order om att få hoppa över, att kunna vänta på att höra sitt namn innan man får springa fritt.
Lite vanligt hyfs och hederlig uppfostran!
Det saknas en del av den varan hos somliga här just nu, någon har helt glömt av vad ordet sitt betyder, en annan har skaffat sig en väldig massa mellannamn, ytterligare någon tycker inte det behövs något namn alls utan anser att minsta lilla antydan att jag är på väg att öppna munnen räcker gott och väl. Det vilar inga ledsamheter över hundflocken precis. Men det är dags att dämpa partystämningen nu, skärpa upp ordningen och få lite struktur på tillvaron och flocken. Nu duger inga bortförklarande ursäkter längre, varken för mig eller hundarna.
Jag ska bara låta snön smälta bort först...  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1010