Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Kanske är det just mixen..

NyheterPosted by kopparhult Sat, March 10, 2018 19:58:14

..som är lösningen för mig. Mixen av eget företagande och en liten del anställning. Ibland drömmer jag om företagande på heltid, om att vara helt "självförsörjande". Men vid närmare eftertanke så ramlar jag tillbaka och landar i det jag har.
Fördelarna med att ha en liten del anställning är flera. Förutom de små pensionspoängen, och annat sådant jag helst undviker att tänka på, så får jag också del av alla andra förmåner som finns med att vara anställd. Betald semester till exempel. Bara en sådan sak är ju riktigt fin. Det är en trygghet med, att veta en liten lön dimper in på lönekontot varje månad. En fast summa som alltid som går att räkna med. Det gör också att jag kan ta företagandet som det kommer och inte behöva känna stress när jag måste ställa in kurser och sådant på grund av sjukdom eller som nu med det kvardröjda vintervädret. På så vis ger min anställning mig en frihet. En frihet att ha tid och råd att vara sjuk när jag måste det eller tacka nej till uppdrag. En frihet att vara egen företagare.
Glada kursare i vinterkylan.

Det finns en del andra fördelar också. Jag kommer bort lite grand, träffar arbetskamrater som inte pratar hund så min värld vidgas lite. Vilket kan behövas. Det är avkopplande att jobba med något helt annat med. Avkopplande att arbeta märkligt nog. Fast just det kanske jag inte ska prata så högt om till min chef. Jag gillar också att vara en del i ett sammanhang, ett sammanhang där människan och gemenskapen är viktigare än det ekonomiska resultatet. Där det finns plats för alla. Det är nog det jag gillar allra mest med att jobba inom Svenska kyrkan som jag gör. Att alla människor blir sedda för den de är, långt bort från titlar och utbildningar och annat. Och att både liv och död är ständigt närvarande. Det är fint. Och lärorikt.
En annan del av företagandet, handmålade glas.

Så behåller jag gnistan och lusten att hålla kurs och träna hundar när jag får lite avbrott från det mellan varven. Det är nog det bästa av allt med den mixen av anställning och företagande. Jag behöver variation och ombyte och att bara syssla med en sak har aldrig varit min grej. På gott och ont. Här är jag nu och det känns bra. Hur framtiden blir får vi se.
Och ytterligare en del, tillverkning av badrockar och ulltäcken till våra fyrbenta vänner. Här labradoren Lizz i ljungrosa badrock med polokrage.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1012