Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Vintern som vägrade släppa taget...

NyheterPosted by kopparhult Mon, March 19, 2018 20:37:03

Det blir lite mer väder. Den är så annorlunda denna vintern. Den kommer att gå till historien som vintern som vägrade släppa taget. Almanackan säger den 20 mars och vårdagjämning imorgon. Utsikten utanför fönstret och termometern säger något helt annat. På förmiddagen blåste det smådjälvar i minusgraderna och så har det snöat nu på eftermiddagen igen, stora vita flak har sakta singlat ner mot marken så även de barmarksfläckar som tidigare kommit fram har blivit vita igen.
Vårelden lyser hoppfullt i fönstret med vintern kämpar vidare utanför.

Medan jag väntar på våren passar jag på att fylla på kakförrådet till kursdeltagarna. Igen. Jag utkämpar en ojämn kamp med mig själ om huruvida jag ska tillåta mig att smaka på kakdegen eller kanske en nybakad kaka. Förståndigt nog låter jag förnuftet styra och avstår. Präktigt så det förslår. Men det satt långt inne. Istället går jag till botten i förrådet av mörk choklad (hälsosam sådan utan laktos och gluten och med en kakaohalt som är rena medicinkuren) för att hitta något gott att trösta mig med i vintereländet. En liten bit mörk choklad med citronskal återfanns längst ner under några påsar med nyttiga fröer och kokos. Bäst före datum är troligen sedan länge passerat men är det kris så är det.
Man skulle kunna tro att det är fyra eskimåer. Men det är fyra ganska vanliga damer på träning i nordanvind. I slutet av Mars.

Det finns faktiskt några enstaka fördelar med sena vintrar med. En av dem är att jag fått ovanligt mycket oplanerad ledig tid. Gott om tid att ligga på soffan och stirra i taket. Fast just det har jag inte gjort eftersom det troligen skulle leda mig rakt in i en obeskrivlig rastlöshet och förvandla mig till en pina för dem som vistats i närheten. Istället har jag ägnat tid åt planering och funderingar om företagande och arbetsliv, hundträning och personlig utveckling. Om det leder till något konstruktivt återstår att se men det har varit skönt att i lugn och ro ha haft tid att tänka. Det brukar mest vara en bristvara i vanliga fall. Det där med betänktetid.
Retrieverpromenad i tillfälligt solsken och tö.

Vi väntar på att Lyra ska löpa med. Själv verkar hon mest vänta på sin födelsedag imorgon. Det hade varit bra med ett löp nu så vi vet hur vi ska planera våren och sommaren, om det eventuellt blir en valpkull eller inte.
Det där med valpar är väl ett företag i sig. Det är så mycket som ska falla på plats innan den sista biten pressas igenom nålsögat för ett godkännande som avelshund. Frisk och sund, mentalt stabil, bra näsa, hög arbetsmotivation, lättlärd, mjuk att föra, tuff i alla sorters terräng, tyst och lugn, social men inte överdrivet social, bra grepp, tänderna på rätt ställe och allt annat en bra avelshund ska ha.
Oops... jag glömde vattenpassionen och hundtoleransen.
Jag har ett kritiskt öga och en förmåga att hitta minusen långt innan jag ser plussen dessutom. Även om jag vet att ingen hund är perfekt, eller ens i närheten av perfekt så behöver jag påminna mig om det hela tiden. Ett alternativ hade ju kunnat vara att jag avstod avel så slapp jag fundera på sådana saker. Fast det alternativet känns inte ens som ett alternativ. Så vi får väl se om vi klarar att pressa igenom några hundar genom det där nålsögat fram igenom. Kanske kan det eventuellt, om vi har turen på vår sida finnas ännu en chans att vi kan få fortsätta vår goldenavel i framtiden också. En ny liten goldenstjärna ska nästa vecka flytta hem till goda vänner till oss och vi kommer att deläga lilla Niki som hon heter och kanske, kanske håller det hela vägen.
Framtidshoppet Niki  • Comments(2)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1020