Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Samtidigt är det vår någonstans..

NyheterPosted by kopparhult Sat, March 24, 2018 20:33:15

Jag laddar för sista avsnittet av Shetland med ett glas vin framför datorn medan maten står i ugnen och dottern laddar för en utekväll i Göteborg efter en hel dags arbete.
Det måste väl ha något med åldern att göra?
För mig är Shetland outstanding och slår vilken utekväll som helst. Dessutom känner jag huvudvärken komma smygande bara vid tanken på en utekväll i storstaden.
Vilken serie Shetland är! Och böckerna är inte dumma de heller.
Jag gläds redan tidigt på lördagmorgon bara av vetskapen om att ett avsnitt kommer kl 21.30 på kvällen. Som när man stoppar näsan i en färsk timjan och blir alldeles lycklig av doften. De där små fina, ovärderliga små stunderna av vardagslycka!
Det här är väl mer vardagsolycka. De små söta ranunklarna jag köpte och placerade i en vårig korg orkar inte vänta på våren mer utan vissnar istället ner. Irriterande nog står de röda julstjärnorna fortfarande lika kraftfullt fina i fönstret i hundrummet som de deporterats till.

Kommissarie Jimmy Perez är fantastisk som polis, chef och medmänniska. Fast han är ju inte på riktigt förstås. Men de där människorna existerar faktiskt i verkligheten med. De där som ödmjukt, fast med skinn på näsan, önskar andra välgång och med ett genuint intresse för andra människor känner solidaritet men dem som av en eller annan anledning är svaga eller utsatta. De som ger av sig själva för andras skull. Som Plura i Eldkvarn sjunger i "Fulla för kärlekens skull":
"Någon reser och nån blir kvar
Guds ära till dem som stannar
Och bär de döda till sin grav"
Jag önskar bara att det fanns så många fler sådana människor och att de människorna uppmärksammades mer.

Idag har vi haft träningsjaktprov för B-prov i öppenklass för nio hundar. I snö den 24 mars! Rekordvarning på det tror jag. Trots snön så blev det en riktigt bra dag med ganska lagom utmanande upplägg tycker jag. Dubbelmarkeringar varvades med dirigeringar och sök, med vilt av olika slag. En bra uppvärmning inför kommande säsong som likt ketchupeffekten kommer att välla över oss så snart snön är borta. Så blir det liksom när snön och vintern bestämmer sig för att stanna till April. Norrlänningarna rycker väl på axlarna och undrar vad vi gnäller om men här i Västsverige är vi inte direkt vana vid vinter i slutet på Mars. Oavsett det så presterade vinterrostiga förare och hundar riktigt bra idag och officiella provstarter känns väl i de flesta fall inte alltför avlägsna. En fin dag med fina hundar och givande diskussioner, funderingar och analyser.
Träningsjaktprov.

Efter avslutad dag var det våra egna och lånehunden Tovas tur att komma ut en sväng. De fyra någorlunda vuxna retrievrarna först. Vi var ju tvungna att pröva dagen markerings och dirigeringsuppgifter. Fast med dummy. Dessvärre började plötsligt Ever skaka och smacka och lade upp en kaskadspya av gul galla och skum så hon fick avstå arbetet. Märkligt nog ska man alltid ha något att oroa sig en smula över. Som väl var så var hon snart sig själv igen och kräkningarna avstannade. Övriga labradorer löste de uppgifterna vi prövade på ett någorlunda, eller rent av riktigt bra sätt. Bäst gjorde dirigeringen med plus i kanten. Det syntes vad vi har tränat på i vinter och det borde ju inte direkt vara överraskande att träning ger resultat. Dubbelmarkeringar med kastare som flyttar sig var en annan sak. Han löste det med efter lite arbete och jag fick en tydlig signal, igen, om vad jag behöver fokusera vårens träning på innan eventuelle provstarter.
Så vi tar väl tag i det nu då.
Efter Shetland...  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1024