Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det är vår i luften..

NyheterPosted by kopparhult Mon, March 26, 2018 08:07:19

..och alldeles underbart!
Men jag känner mig trött. Är det den förlorade timmen som ställer till det eller blev det kanske för mycket av frisk vårluft igår?
Massor av strålande sol att ta in och njuta av och många fler plusgrader än vad vi har haft på mycket länge. På bara några timmar försvann nästan snötäcket från fälten. Tranparet kom inflygande och landade trumpetade bakom huset och ett par tofsvipor dök upp. Som om det inte räckte med vårtecken så sjöng också lärkan och en fluga trasslade in sig i mitt hår. Det finns hopp om vår och värme även i år!
Efterlängtad snösmältning.

Eftersom solen sken och snön smälte så dök det upp diverse mindre önskade uppgifter att ta tag i utöver den sköna promenaderna och den betydligt roligare hundträningen. Hundbajsplockning bland annat. Och upprensning av diverse saker som legat gömda under snön. Lövhögar, sågspån och annat småskräp. Vi har fått tillbaka leran också. Det var väl inte särskilt oväntat men man glömmer fort hur smutsigt det blir med lera. Men det gör inget!
Också kaninerna hade vårkänslor.

Jag tog ett gäng dummy och Ever med mig ut en sväng senare på eftermiddagen då snön hade försvunnit såpass mycket att det gick att gömma smådummy i löv och gräs. Jag gjorde ett närsöksområde åt Ever, skickade från olika avstånd och vinklar och jobbade med stopp i området och sådant. Ever brukar tycka träningen är riktigt rolig och att få leta i efter dummy i löven var om något ännu roligare. Hon sken nästan i kapp med solen när hon efter ha dammsugit backen fann en dummy. Vilken glädje! Det slog mig då hur längesedan det var vi kunde göra den typen av övning på ett vettigt sätt och hur glad hon blir av att verkligen få leta.
Nöjd gul labrador.

Bruna Mer fick söka i rishögar och pröva ett par luriga dubbelmarkeringar i området med massor av granris och grenar efter vinterns avverkning. Snabbt och vigt forcerade han rishögarna för att närmaste vägen ta sig till de markerade apporterna. Både jag och hundarna njöt av vårluften och den fläckvisa barmarken och inspirationen till träning ökade rejält.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1025