Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Problem med matematiken..

NyheterPosted by kopparhult Mon, March 26, 2018 21:04:05

Jag kan inte låta bli. Det blir lite om vädret ikväll med. Om avsaknaden av rätt väder. Om avsaknaden av sol, ljumma vindar och många plusgrader.
Det har snöat idag igen och nu är det vitt på barmarken som kom fram igår. Det har snöat på tranor, tofsvipor och vårglada kaniner. Och på mig, hundarna och kursdeltagare. Men vi hade visst rätt kul i alla fall så det är väl dumt att klaga. Men till och med tålmodiga Mer som aldrig brukar ha åsikter om vädret såg lite lätt plågad och deprimerad ut idag där han satt i snålblåsten och blötsnön och väntade på sin tur.
Så är det. Skitväder eller inte. Fast idag kändes det trögt.

Jag vet inte om jag kan skylla på vädret direkt när det gäller mina räkneproblem. Det har nog mer att göra med okoncentration eller för många ideer samtidigt eller så. Jag vet inte hur många gånger igår och idag som jag räknat in hundflocken efter rastningarna "bakom boden" som vi säger. En, två tre, fyra, fem och så vidare. Eller en brun, tre gula, en svart och så vidare. Jag har räknat och rabblat men ändå inte fått ihop det och letat efter en saknad hund när summan inte stämt. För jag har räknat till åtta när de bara är sju. Att passa en hund en dryg vecka sätter tydligen sina spår och att Tova har åkt hem igen har jag tydligen inte tagit in än. Det blev förresten fel vid utfodringen med. Åtta skålar med mat till sju hundar. Det går säkert bättre imorgon.

När jag placerade ut matskålarna till hundarna passade jag på att titta lite extra på golvet i hundrummet. Jag tittar och njuter för det gäller att ta vara på tillfällena. Jag tror nämligen inte att klinkergolvet varit så rent som det är nu sedan det var nylagt. Det beror inte på att jag har städat särskilt väl utan mer på att vi har aldrig tidigare haft en så lång sammanhängande period med frost och snötäcke på marken i hundrastgården. Det kommer snart att bli ändring på den renheten och golvet. Man ska vara försiktig med vad man önskar sägs det. Nu har jag önskat barmark och regn och då får jag skylla mig själv förmodar jag. Så jag tittar på golvet nu och lagrar bilden av hur det ser ut när det är rent. För det minnet kan vara trevligt att ha när leran blir som värst.
Gult och brunt. I snöfall.

På förmiddagen idag hade jag Linda och hennes trevliga hund här för lite privatträning. Linda är förövrigt mycket trevlig hon med. Hon berättade att det är så härligt när hon kommer hem från jobbet och tar med hunden ut för en stunds träning i skog och mark. Hur stunden tillsammans med hunden uppslukar henne, hur bekymmer och annat glöms bort och hur skönt det är att bara vara i nuet. Och jag tänker att visst är det precis så vi vill att det ska vara. Visst är det andemeningen med en hobby? Att den ska ge avkoppling och bortkoppling från vardagen och allt det andra. Precis sådär vill jag känna! Inte massa krav och måsten med hunden och träningen utan mindfulness, fokus och glädje. Det är viktigt att vara rädd om den känslan och att inte glömma bort den. Så man inte ledsnar och måste börja med guldfiskar eller knyppling eller något...

Från wikipedia: "Hobby är en fritidssysselsättning som utförs som avkoppling eller för nöjes skull, till skillnad från ett yrke som utförs för försörjning. Med andra ord kan en hobby sägas vara frivol, lättsinnig, men också ett sätt att göra fritiden meningsfull"
2]  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1026