Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det tar på snön nu..

NyheterPosted by kopparhult Sun, April 01, 2018 20:21:36

..och lilla Vi har rullat sig i den kvarvarande snön för glatta livet. Det är som hon förstår att den är på upphällningen och att tillfällena för snörullning snart kommer att försvinna. Där snön försvunnit har istället allehanda dofter och bajs från vilda djur dykt upp vilket enligt lilla Vi kräver en ganska grundlig undersökning. Och provsmakning. Men snön är fortfarande bäst!
Mina gula igen..

Påskhelgen här har fortsatt med solsken och kalla vindar. I söderläge och lä, som otroligt nog sammanfallit denna helgen, har det varit riktigt skönt. Vi har haft tillfälle att träna några av hundarna idag igen. Det känns som att våren och ljuset gett oss en riktig kickstart på träningen. Det är väl den där ketchupeffekten jag tidigare befarat. Nu händer verkligen allt på en gång. Förhoppningsvis håller sig ytterligare magsjuka hos hundflocken och annat elände undan så vi istället kommer igång på allvar nu och kan underhålla dem med rolig träning inför kommande provstarter.
För det är fortfarande något av det roligaste jag vet. Att träna hundar. Mina egna hundar men även att få vara en del av andras träning. Att se andra gör framsteg med hundarna, att se förare som är nya på det här med jaktträning tänkta till och klura ut hur de ska utbilda sina hundar och sig själva inom området. Det är kul.
Och alldeles extra kul när kommunikationen fungerar och hund och förare förstår varandra. Jag hade ett ekipage här häromdagen som verkligen hade tränat hemma mellan kurstillfällena och där föraren verkligen hade tänkt till. Hittat en egen väg och funnit lösningen på bekymret på sitt eget sätt helt utanför boxen, och så bra! Vi har alla något att lära av varandra och att vara öppen för olika träningsmetoder och problemläsningar vidgar vyerna för alla inblandade. Det finns liksom inget rätt eller fel inom hundträningen och definitivt inte bara en sanning. Jag lär mig hela tiden och fullärd blir man aldrig inom det här. Men förhoppningsvis mer ödmjuk.
..och så våra cockrar

För övrigt har Lyra ännu inte startat sitt löp. Så den planerade parningen håller vi troligen på till nästa löp för att det ska passa in i schemat och tiden med en valpkull. Vi vill ju ha gott om tid att hinna pyssla med alla dem som kommer att bli världens sötaste cockervalpar. Lyra kommer såklart att kräva det med. Full uppmärksamhet och första klassens service och bemötande dygnet runt, för det är ju sådan hon är. Så det gäller att vi har en rejäl lucka i almanackan när kullen kommer så vi kan leva upp till hennes förväntningar. Vilket vi självklart och helt tveklöst såklart kommer att göra. Det är ju ändå Lyras valpar vi pratar om. Pust...  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1030