Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Ambitioner och drömmar..

NyheterPosted by kopparhult Fri, April 06, 2018 21:00:48

Ikväll är han på plats i högtalarna igen. Bäste Leonard C. Jag har svårt att tänka mig någon bättre. Oavsett sinnesstämning så funkar Leonards musik och texter. Rofyllt, tröstande och hoppfullt. Svart och vitt och mängder av grått där emellan.
Slottsherren och jag har inte riktigt samma tycke och åsikter om musik och Cohen. Så vi får turas om en del med musikväljandet. Lite retligt men det sägs ju vara utvecklande att variera sig.
Fredagkväll och ölskum.

Våren är här på riktigt nu och idag har vi fått ta del av SOLEN och något ljummare vindar. Fantastiskt! Samma pånyttfödelse varje år. Och jag börjar inse att trädgårds och odlingssäsongen faktiskt snart kan vara igång. Jag funderar på ungefär femtiotre pallkragar att odla olika grönsaker i. Jag ska försöka vara smart med och tänka på att odla sådant vi faktiskt tycker om och äter. Visst verkar det riktigt roligt att odla vackra kronärtskockor men hur många gånger per år äter vi egentligen kronärtskockor? Istället får jag nog satsa på gröna blad av olika slag för grönsallad äter vi verkligen mycket. Och spenat, morötter, rödbetor och tomater. En och annan kålrot och rätt mycket potatis går det åt med. Och gul lök, purjolök och vitlök. För att inte tala om bär av olika slag. Lite vårprimörer måste vi såklart ha med och vackra sommarblommor. Så femtiotre pallkragar är nog inte så långt bort. Bekymret är väl bara att jag inte riktigt vet än vem som ska vattna de femtiotre pallkragarna och hålla undan ogräs och hjortar medan jag tränar hundarna. Men problem är ju till för att lösas så jag finner nog ut någon lösning på det med.
"Han hade mål och ambitioner men drev ur sikte och försvann" sjunger Totta i en paus mellan Cohens låtar. Totta är inte dum han heller. Jag undrar om det möjligen är ungefär där jag kommer att hamna med mina planer på grönsaksodling och de femtiotre pallkragarna?
En husse och hans hundar.

På dagens träning mot ekl körde vi en walkup med spaniel och bössa och allt. Kluriga markeringar blandades med bomskott, dirigeringar och mycket fotgående och träningen avslutades med en drive på "dummyänder". En fin eftermiddag i solen med bra stämning och fina hundar. Det känns skönt och roligt att säsongen kommit igång på riktigt nu. Bara lite dumt att säsongerna för hundträning och grönsaksodling ska kollidera med varandra. Alltid dessa prioriteringar...
Träningsgäng i sol


  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1033