Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Way to go..

NyheterPosted by kopparhult Sat, April 07, 2018 20:51:48

I en period i mitt liv gick jag i samtalsterapi. Jag kände att jag behövde hjälp att sortera mina tankar och få stöd i en del beslut. Det var i en period i livet då ganska mycket var upp och ner och bakvänt och den oron som de flesta föräldrar till tonåringar som balanserar på en väldigt tunn lina känner igen. Den där oron och oförmågan att räcka till som nästan knäcker en. Jag gick både i samtalsterapi och föräldrarådgivning. En timme varje vecka fick jag prata om mina funderingar och tillkortakommanden, och berätta hur jag upplevde det. En timme som hjälpte mig att hålla näsan över ytan och ta mig framåt. Det var värdefulla timmar för mig. Att ha någon utomstående som lyssnade och tog in och skickade över ett litet råd där det passade. Det hjälpte mig att sortera de röriga tankarna och stå på mig i mina beslut. Kanske hade jag särskild tur som kom till rätt rådgivare som förstod min situation och mina behov?
Behovet av ett samtal och konkreta råd av en utomstående som jag inte hade personlig koppling till. Det var viktigt och nödvändigt för mig.
Lilla Lyra, den tuffaste bruden i flocken. Här passar hon husses fyrhjuling vid dagens träning för Ssrk. Något större behov av samtalsterapi har nog inte Lyra men lite rådgivning kan nog vara nödvändigt ibland. Tycker jag.

Jag tänker att det kan vara lite liknande med hundträning. En del önskar och känner att de behöver privatträning. En egen timme eller flera att fokusera fullt ut på just sina egna funderingar, eventuella bekymmer och vidare träning. En timme där man kan fråga och diskutera allt det man inte hinner eller vill ta upp på ett kurstillfälle tillsammans med andra. Av en eller annan anledning.
Det är väl inte riktigt rätt att jämföra med samtalsterapi i en krissituationen kanske utan mer som coachning för att komma vidare i träningen. Men ibland när träningen känns hopplös och hunden omöjlig kan också privatträningen vara en hjälp att hålla näsan över ytan och inte ge upp.
What ever.
Här studerar vi alla tre kurshundarna i arbete på fältet bakom slottet.

Hur som helst behöver nog de flesta av oss den där egentiden och möjligheten att få diskutera just våra behov, funderingar och bekymmer. Få lite tips och råd, en klapp på axeln och en spark i baken som för oss framåt.
Kanske har behovet av den där egna tiden med coachning blivit ännu större nu i vårt högpresterande samhälle där det förväntas framgång av oss även i det som egentligen ska vara vår hobby och möjlighet till avkoppling. För vare sig man gillar det eller inte så är det nog bara att konstatera att resultatfixeringen är stor även inom hundträningen.
Allt för stor ibland kanske.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1034