Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Allt på en gång...

NyheterPosted by kopparhult Mon, April 09, 2018 20:48:13

..det blev precis som jag befarade, eller kanske mer som jag önskade? Allt kom på en gång, vårsol, nästan sommarvärme, odlingslust, träningsinspiration, sädesärlor, valpar och livsglädje i störta allmänhet.
De bästa arbetskompisarna på förmiddagens runda.

En fin helg med härligt vårväder och hundkurser har avrundats med en skön söndag och trevlig måndag. I nära på sommarvärme i söndags blev det en tur för inköp av fröer och planteringsbrätten och lite till. En riktigt fröpåsefrossa! Så mycket kul det finns att välja på och att odla. Hemma fylldes brätten och torvkrukor med finaste såjord och de pyttesmå fröerna sattes ett och ett med stor noggrannhet och något bristande tålamod. Sann odlarglädje! Det är fascinerande att tänka på att ett litet frö som är mindre än ett knappnålshuvud ska kunna bli en hel broccoliplanta med rejäl skörd. Det förutsätter förstås en del pyssel med vatten, värme och omsorg och en portion tur så nu återstår att se om jag ror i land det hela och vi får någon broccoli. Ambitionen så här på våren brukar vara lite i överkant. Vi får se var det slutar.

Med svettig rygg, utan långkalsonger och vantar och med varma hundar blev det en härlig eftermiddagspromenad efter planteringen. Det är inte lätt att hänga med i svängarna när det går från vinter till försommar över två dagar. Lite modig blev jag efter den varma promenaden och bestämde mig raskt för att tvätta termobyxor och vintermössa och lägga undan dem för sommarförvaring. Krisar vädret får jag väl plocka fram dem igen. Idag har de inte behövts i alla fall, både egen träning av hundarna och dagens kurs kunde genomföras i tunnare jacka och sommarstövlar vilket var väldigt uppskattat. Efter att kursen avslutats fick jag ett trevligt meddelande om att Wilmas K.Poker blivit pappa till hela ELVA valpar tillsammans med Jaga på kennel Aqua Seers. Nu håller vi tummarna att alla elva små troll är friska och starka och klarar de första kritiska dygnen i det nya livet. Grattis alla inblandade! Jag hoppas att Poker tänt cigarren nu och firar som sig bör.
Wilmas fina och duktiga Poker. Fotograf Johan Lång.

Utanför slottet betar hjortarna ikväll igen. Små, små gröna skott börjar skymta i klövern och gräset och de uppskattas stort såklart. Tjugofem dovhjortar betade tillsammans med två kronhjortshindar och det är fint att se tillsammans. Utekvällen avslutade för min del med ett träningspass för Ever och Lakrits tillsammans med slottsherren och några bolldroppare på fältet intill hjortarna. "Tre högar" tränades med raka och diagonala skick. Diagonala för Lakrits eftersom det passar hans nivå medan Ever hade fullt upp med de raka skicken. Jag behöver som vanligt skärpa mig och tänka på att inte klura till det för mycket för henne. Vi har ju så att säga några nivåer att ta oss upp till innan vi är på Lakrits nivå. Av förklarliga skäl.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1035