Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

När de förstår

NyheterPosted by kopparhult Tue, April 10, 2018 21:18:57

Jag var ute på ett av fälten en stund ikväll igen. Det är fint att ha träningsmarken utanför dörren. Jag upprepade gårdagens träning med de tre högarna fast på en ny plats med nya punkter och med ny hund. Ikväll var det Bästs tur. Vi trampade runt på en stora rektangel, lade tre dummy vid varje punkt och gick prydligt fotgående emellan. Sedan satte vi igång med skicken. Raka skick varvades med diagonalt till mitten och diagonalt förbi mitten. En svacka i fältet gjorde också att Bäst föll ner lite mer än väntat men han höll sikte mot rätt mål och jag fick chans att studera hur linjen kan bli när marken "lutar". Och vad som är bra att tänka på om linjen varit helt dold med samma lutning. Bäst gick bra, mognad och träning har ökat tryggheten rejält och han känns "säker" i skicken. Det gör mig glad. Riktigt glad. Det är så roligt när man bryter igenom och får hundarna att förstå. Jag tror det är bra att påminna sig om att sig tid att känna den glädjen och vara sådär gott nöjd en stund. De ögonblicken dyker inte upp varje minut om man säger så. De där när man är glad och nöjd och nöjd med hundträningen. Så de måste tas tillvara ordentligt och helst bevaras.
Av någon märklig anledning vill däremot misslyckande och mindre lyckade träningspass bita sig fast ordentligt och efterhängset släpa sig med till kommande träningspass.
Man skulle behöva vara lite mer som Mer, han skakar av sig ordentligt efter varje obehag och obekväm situation innan han glatt tar nya tag. Han har ett tydligt kroppsspråk den hunden och han håller liksom inte inne med något. Det är säkert väldigt bra för den mentala hälsan och välbefinnandet.
Tisdagspromenad med hela gänget i vår favoritmosse. Vi mötte en dovhjortsflock och den älgkon vi brukar träffa på. Lilla Vi gömmer sig fint bakom Ever.

Eftersom det är tisdag idag så packade vi en "smågodispåse" och tog en tisdagspromenad med tillhörande godissök i mossen. Ett vårbad i krondiket som nu är fyllt med lervatten efter snö och issmältningen tyckte hundarna var en lämplig aktivitet med. Så så fick det bli.
Gyttjigt men uppfriskande vårbad. Lägg märke till den bruna cockern som gjort en "kanonkula" mitt i diket.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1036