Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Väldigt många säckar jord senare..

NyheterPosted by kopparhult Sat, April 14, 2018 19:27:43

..sjunkar jag ner vid laptoppen för lite nedvarvning och skrivande. Denna gången i trädgårdsstolen på altanen istället för i clubfåtöljen. Första gången utomhus med dator för i år och det känns helt fantastiskt. Det är fortfarande ljummet i luften även om solen gått i moln och fåglarna kvittrar nästan öronbedövande vackert. Luften känns ren och klar att andas och förutom fåglarna är det alldeles tyst.
Denna tiden på året måste väl var den allra bästa? När livet återvänder i naturen och allt ligger framför. Att även ogräs o mängder, ormar och miljoner insekter också ligger framför undviker jag att tänka på just nu.
Tranorna på fältet verkar oense om något och överröstar plötsligt de andra fåglarna med sitt skränande då en av tranorna lyfte och flög i väg. De påminner mig om de rosa flamingorna i flamingodammen i Slottskogen när jag var liten. En pelikan fanns bland flamingorna med. Jag var fascinerad och lite rädd, de lät ju så mycket. Fast pingvinerna i pingvindammen var nästan ändå värre, i alla fall om man besökte dem när de var hungriga. De kunde verkligen skräna och inte sparade de på röstresurserna direkt. Fast allra värst var åsnorna, deras skriande tyckte jag var riktigt obehagligt.
En härlig ljummen vårkväll i April.

Med vårkänslor och odlingslust åkte vi iväg på eftermiddagen och köpte alla dessa jordsäckar och några pallkragar att komplettera med. Ett växthus i plast som passar ovanpå pallkragarna blev det med. Vi fick oss ett gott skratt när i skulle sätta ihop det. Konstruktionen var enkel, ritningen simpel och kvaliten ganska kass och då vet man ju hur det brukar gå. Vi fick vänt både bak och fram och upp och ner på delarna en stund innan vi fick det rätt. Och jag är fortsatt osäker på om det ens blev bra fast det blev rätt. Men det ska nog duga för att få fart på några värmeälskande plantor i alla fall. Nu väntar jag på de få millimetrarna med lätt vårregn som förväntas komma inatt så ska jag så lite fröer imorgon tänker jag. Jag kan för all del vattna och så nu men om ändå regnet ska ner så kan jag ju spara en liten arbetsinsats och låta naturen sköta det.
Nyklippt och städat i den lilla träningscampen och planerna börjar ta form.

Slottsherren har startat gräsklipparen idag, och tänk den startade trots minimal omvårdnad och skötsel sedan i höstas. Den har dessutom faktiskt blivit kvar ute hela vintern med den sista ölbuken kvar i burkhållaren. Fast burken slängdes för en tid sedan inför en kurs vi skulle ha. Jag menar någon sorts ordning för det väl ändå vara, illa nog att gräsklipparna stod kvar ute men ölburken blev väl ändå droppen?
Den startade som sagt efter ett par försök och lite bensin och Slottsherren har klippt gräset med kaffemugg i burkhållaren denna gången. Han har inte klippt för att det börjat växa utan för att klippa ner det vissna gräset i vår träningscamp. Nu ser det nyklippt och fint ut och marken är redo för alla gröna skott som syns spira i gräset.
Det är fullt med premiärer nu. Igår sädesärla, påfågelsöga och grillning på altanen. (Den rostiga uttjänta grillen ska nog funka ett par gånger till innan det är dags för skroten.) Idag bofink, gräsklippning och blåsippor. Vi trivs!

Vi har tränat våra hundar en stund, i solen på förmiddagen. Vi har delat på dem och tränat dem en och en eller en och två i lite olika upplägg och kortare pass. Ever och jag tränade på tre högar och skicken. Bäst och jag körde ett race därmed och lite markeringsträning med slottsherren och övriga grabbar. Lilla Vi har fått angripa krondiket med i och urgångar och cockrarna fick lite egentid. Alla nöjda so far och imorgon kommer en ny dag.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1038