Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Sol och ännu mera sol..

NyheterPosted by kopparhult Tue, July 03, 2018 17:00:16

Åkrarna ligger nyslagna utanför slottsträdgården igen. Trots torkan blev det en andra skörd. Mycket tack vare midsommarveckans regnande. Men nu börjar det bli lite kris på torkfronten igen, det knastrar i delar av gräsmattan och skogsbränder härjar på olika ställen. Smhi lovar otroligt mg ännu en tio dagars period helt utan moln eller nederbörd. Vilken makalös sommar vi har men bakom det underbara stundar en kris för lantbrukare och mängder av djur som tvingas gå till slakt för det saknas foder och bete. Undrar om jag kanske borde ha lite mer dåligt samvete när jag njuter så av sol och värme?

Rovfågeln har slagit ännu en fasankyckling och kriget är nu ett faktum. Vi passar, vaktar och varnar men inte dygnet runt vilket såklart rovfågeln vet om. Han sitter i något träd en bit bort och har troligen full koll på våra dagar och rutiner och vet således när det är fritt fram. I övrigt verkar de små kycklingarna trivas gott. De äter och dricker och jagar insekter i gräset på kvällarna och träar på grenarna vi lagt in till dem. Hundar kikar lite förstrött mot dem emellanåt. De har koll på vad som är tillåtet med fasankycklingar och kaninungar. Åtminstone så länge ungarna av de olika sorterna håller sig där de skall vara. Alltså inte i hundträdgården. Jag borstade Larsson en stund igår kväll och förundrades över hur mycket päls det finns på en labrador. Det ville aldrig ta slut. Larsson kan väl inte direkt skryta med att vara den mest välborstade labradoren i länet men ändå. Så mycket vit ullig päls! Jag får nog ta ett tag med borsten ikväll igen. Eventuellt behöver han ett riktigt bad med schampo och sånt med. Vi får se hur långt vi kommer med det.

Vi började med ett enkelt bad i krondiket här hemma nu i eftermiddag. Jag kan inte påstå att det blev till det bättre för Larssons del. Han rullade sig i den torra jorden efteråt och står nu inte riktigt att känna igen. Det är nu definitivt nödvändigt med ett shampobad. Hela flocken svalkade sig i den delen av krondiket där det märkligt nog fortfarande finns gott om vatten. Vi mötte en älg också. En tjur med basthorn. Heather som såg den först gjorde sitt bästa för att sätta älgen på plats med ett grov skall. Det hade ingen direkt effekt, i alla fall inte om hennes avsikt var att skrämma älgen. Han stod stadigt kvar med fronten mot oss och öronen spetsade. Det var rätt tydligt att han inte hade någon tanke på att flytta sig så vi neg försiktigt och vek tillbaka samma väg vi kom. För säkerhets skull.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1077