Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Vi lär oss..

NyheterPosted by kopparhult Fri, July 06, 2018 21:00:05

Jag tittar den gula djupt i de mörka ögonen innan jag försiktigt puttar honom åt sidan och fortsätter simturen.

Den är så fin denna sommaren med medelhavsvärmen och behagliga vattentemperaturer och jag badar så fort tillfälle ges, eller tas. Jag gillar verkligen alla våra årstider men sommaren är trots allt allra bäst. Åtminstone just nu. Idag tog till och med slottsherren en simtur. Det händer inte så ofta men är desto roligare när det sker. Det tycker både hundarna och jag. Jag och mina två gula har simmat en del tillsammans nu i sommar och det är trivsamt. Jag möter mina kompisar på en annan nivå när vi tillsammans glider fram över vattenytan. Plötsligt har vi våra ansikten i samma höjd och vi kan titta varandra i ögonen från vågrätt håll istället för upp ifrån och ner och tvärtom. Kontakten blir lite annorlunda och kompisandan känns ännu tydligare. För mig och hundarna blir det dessutom lite av en ny känsla när vi simmar tillsammans nära varandra då vi sällan möts på nivån annars. Kanske borde jag ligga på golvet tillsammans med dem lite mer? För i sängen vill jag inte ha dem.
Man skulle kunna kalla det att vi "teambuildar", det vi gör på våra simturer. Och lär nytt. I morgon tänker vi simma lite mer, för värme och vatten gör så gott för både kropp och själ och relation och sommaren är så fantastisk.
Vi tränade lite vid sjön med, tennisbollsmarkeringar i näckrosorna i tur och ordning för alla flockens hundar. Lättare uppgifter för de yngre och lite mer avancerade för de äldre. Sitta på stranden och lugnt vänta och titta när de andra jobbar och sedan med fart och kraft ta sig an vattnet och uppgiften när man väntat klart och fått kommando. Även lilla Vi som är yngst i gänget har förstått systemet nu och väntar samlat och fokuserat på sin tur. Hon tittar, upplever, lär och löser sina tilldelade uppgifter så bra man bara kan önska av en ung hund. Så "fribadar" vi en del också, hundarna simmar, kör vattenlek och Mer gör kanonkulan och landar helst klots an någon av de andra hundarna som ser måttligt roade ut av den lille cockerns tilltag. Fast de är nog ganska vana vid det vi det här laget skulle jag tro
Vattenträning.

Ny musik har jag hittat med, eller blivit tipsad om, så nu gungar jag med gott till Daniel Norgren som rullar i bakgrunden. Och jag funderar över hur jag kunnat missa honom? Jag kan faktiskt inte ens påminna mig om att jag hört namnet förut. Och han är så bra! Men det är väl just det fina det, att hela tiden hitta nytt, lära nytt och upptäcka nytt. Och att få dela med sig av det nya. Som jag redan gjort idag då jag delade musiktipset med grannen då traktorn fick en paus och han kom in för en fika och liten pratstund innan arbetet tog vid igen. Nu pausar även jag med laptopen på altanen till solnedgången och faktiskt med en fleecetröja på då det svalare vindar lite oväntat kom in. En av de förrymda kaninungarna sitter nedanför altanen med ett krusbär i munnen och kikar på mig. Söt som socker. Jag har lite problem med det. Att kaniner och andra djur är så söta. Det tar emot när jag försöker närma mig tanken om slakt och goda grytor till hösten. Vegetarian skulle kunna var ett alternativ. Jag funderar också på om vi inte skulle ta och skaffa lite kalkoner. Jag tycker väldigt mycket om kalkonkött, kalkoner är lätta att ha och göra med och tillräckligt fula för att det skall fungera att slakta dem. Fast om jag pysslat om dem ett tag så lär jag förmodligen känna deras personligheter och glömmer det fula. Hur man än vänder sig så sitter rumpan där bak, oavsett. Nu väntar lite grillad lax och några färska räkor. Ganska fula och väldigt goda. Det kanske är det som är modellen?

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1079