Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Drömmar, visioner och mål...

NyheterPosted by kopparhult Mon, July 09, 2018 21:44:09

Jag har gott dem, särskilt drömmarna. Visioner och mål finns så klart med där också men många gånger nöjer jag mig med att stanna vid drömmarna. Av förklarliga skäl vissa gånger då drömmarna innefattar x antal miljoner kronor för att gå att genomföra och min ekonomi inte riktigt ligger i linje med sådana satsningar. Så jag föredrar att drömma småskaligt, om sådant som faktiskt skulle kunna vara genomförbart om en inte alltför lång framtid, utan miljoninvesteringar.

Igår tog vi semester över en dag och åkte till Kinnekulle. Ett av mina favoritställen i sommarsverige. Röda små torp, stora säteri och herrgårdar, hagmarker, stenlador och mängder av vackra klätterrosor. Och så ramslöken då, massor av vildväxande ramslök som sprider en vitlöksliknande doft över stora områden. Drömmarna och visionerna späddes på en hel del under semestertrippen. Som det av någon anledning alltid gör när vi besöker trädgårdar och mysiga cafeer och annat som drivs av ambitiösa människor med känsla för det lilla extra. Nu är mitt block fullklottrat igen, sida upp och sida ner har fyllts med trädgårdstips och inspiration till både slottet, odlingen och hundcampen. Att plocka fram någon gång i vinter när andan faller på och dygnet fått tjugofyra timmar extra eller så.
Romantiskt i vitt och rosa.

Mat är en viktigt del på semestertrippar så vi åt en väldigt god lunch med mycket grönt och varmrökt lax på Hällekis trädgårdscafe, givetvis toppad med en god ramslöksmajo och efter det fikade vi på Klostrets cafe inrymt i ett härligt gammalt stall. Kaffe och en snyggt rullad kanelbulle till slottsherren och ett glas vatten till mig. Vattnet smakade bra men var troligen inte i klass med kanelbullen. Väl hemma igen har jag lusläst alla upptänkliga annonser som går att finna om "cafe till salu", för efter besöket i stallet och trädgårdscafet sög det ordentligt i cafetarmen igen och längtan efter "gamla tider" satte fart. Men redan idag dämpades längtan något igen när den krassa verkligheten påminde mig om allt arbete det är med att driva ett cafe och hur få timmar det blir över till hundträning. I ett annat liv en annan gång kanske..
På trädgårdscafeet.

Vi slog på stort på Hällekis säteri med och köpte oss ett valnötsträd till slottsträdgården. Trettiocentimer högt med fem blad. Det kan man kalla framtidsprojekt. Med god omvårdnad, en del pyssel och passning så kanske vi kan skörda några hemodlade valnötter om tjugofem år eller så. Jag är lite tveksam till hur vi ska klara skötseln bara. Vi började med att glömma det lilla träden i värmen i bilen tills nu ikväll så starten kunde varit bättre.
Framtidsdrömmar.

Några fler projekt utöver valnötsträdet ska det också bli, några grusgångar, ett växthus och spännande växter att odla i slottsträdgården och hundcampen och lite annat smått och gott. Drömmar i mindre skala men med stora visioner och förhoppningsvis en del förbättringar. Och så är det ju så roligt!  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1081