Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Kommunikationsproblem..

NyheterPosted by kopparhult Thu, July 12, 2018 14:44:26

Vi har lite kommunikationsproblem här idag. Jag och datorernas skrivare. Jag vill skriva ut viktiga papper för bokföringen. Papper som jag behöver ha utskrivna för att kunna bokföra. Skrivaren vill bara scanna, inte skriva ut. Den kan också tänka sig att skriva ut andra papper som inte har med bank och bokföring att göra. Vad gör jag för fel? Jag har en ganska uttalad knappdyslexi som gör sig extra påmind när jag känner mig stressad eller lite irriterad. Det är jag just nu, både irriterad och stressad över skrivarjävelns krånglande så någon lösning på problemet är nog inte att vänta. Jag får vänta på att slottsherren kommer hem och tar hand om eländet istället. Under tiden tror jag att jag går ut i sol och värme och plockar lite bär eller gör något annat meditativt. En simtur kanske?

Ute strålar solen och hettan och torkan är påtaglig. Denna sommaren kommer gå till historien som en av de soligaste och torraste. Ett helt underbart väder med medelhavsvärme till stor glädje för turistnäringen och glassförsäljare men betydligt ledsammare för lantbruksnäringen och djurägare. Det är inte lätt att hitta ett väder som passar alla samtidigt. Själv uppskattar jag värmen och njuter av solen men bekymras något av vattentillgången och torkan. Hur länge klarar det sig innan vår brunn sinar? Under tiden vi inte vet det får vi öva oss på hur det är när friskt vatten i överflöd inte är en självklarhet. Vi sparar. När vattnet behöver bytas i hundarnas vattenskålar häller vi det på blommorna, vi funderar både en och två gånger innan vi startar tvättmaskinen och spolar inte i onödan varken i kranar eller i toaletten. Vatten till trädgårdslanden har vi samlat i regntunnor av den lilla nederbörd som blivit och så fyller vi dunkar i krondiket och vattnar det viktigaste. Resten får det gå som det går med.

Hundarnas träning påverkas en del av värmen med. Det är svårt att vara ute på fälten utan skugga och dessutom springa fort. Vi får passa på tidiga mornar och kvällar och hålla oss i närheten av vattendrag så hundarna kan få svalka mellan varven. Var sak har sin tid och rätt var det är kommer svalare dagar med lämpade för hundträning igen.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1083