Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

I have a fling...

NyheterPosted by kopparhult Sat, July 14, 2018 21:36:32

..med den svenska sommaren. Dessa ljusa varma sommarkvällarna, behagliga morgnarna och stekande varma dagarna är så härliga att orden inte räcker till. Jag vet att det övergående och för stunden, tids nog blir det kyla och höst men jag njuter av varje dag med detta i det närmaste medelhavsklimatet.

Jag slår upp "have a fling" i ordboken och inser att ett missförstånd skulle kunna ske när jag läser översättningen och tolkningen. "Flingen" är en sommarflirt, ofta av sexuell karaktär. Just den sexuella delen stämmer ju inte riktigt in men en flirt med sommaren har jag helt klart. En varmt och innerlig flirt. Och plötsligt är namnet klart till min nästa hund, som jag inte alls vet när den kommer eller ens vad den är av för ras eller kön. Självklart ska den heta "Fling"!
Bäst skickas på en dold linje på vatten. Foto J.W

Jag vet att det är kris på många håll och att andra har långt ifrån "a fling" med sommaren och värmen, vilket är både ledsamt och tungt men för min egen personliga del kan jag inte finna än enda nackdel med värmen och solen. Än. Men jag berörs starkt av lantbrukarna och djurhållarnas kris. Det mångåriga arbetet de lagt ner och dygnets alla timmar när de sliter och kämpar för att finna mat och vatten till djuren medan det samtidigt närmar sig en konstaterad konkurs för många av dem. Många år av genomtänkt avelsarbete, massor av pengar och planering är på väg att gå i stöpet tillsammans med satsningar på familjegårdar och annat. Det är tungt. Vi gör det lilla vi kan för att stötta de svenska lantbrukarna. Vi köper enbart svenskt kött de gånger vi köper charkvaror eller kött. Vilket vi i och för sig alltid gör och vilket jag tycker borde vara en självklarhet för alla. Kris eller inte men nu blir det extra påtagligt. Själva repar vi gräs till kaninfarmen, som ständigt blir större, bäst vi kan och gläds åt de 15 mm regn som tacksamt föll i går kväll medan vi var på väg hem på fyrhjulingen jagade av åskvädret.
Lite lagom spännande faktiskt, att gasa fyrhjulingen fram över de små grusvägarna medan stora regndroppar föll och åskvädret var oss i hasorna. Vi hann hem och in i slottet innan blixt och en rejäl knall kom i ett och det slog ner en bit bort.
Naturen är mäktig och själva är vi väldigt små! Det är vackert, insiktsfullt och starkt och jag är tacksam över att få vara en del av det.

På slottets lilla farm pysslar vi för fullt med stödutfodring av kaninfarmen och omvårdnad av alla de fåglar som numera delar slottets små domäner med oss. De vattnas och fodras och fåglarnas kvitter och flygövningar följs med stort intresse av oss och hundarna. Vad ska det bli av detta? Förhoppningsvis en frilevande stam av rapphöns och fasaner och flera timmars bra träning för både egna och andras hundar. En satsning vi inte vet riktigt var den landar än. Men så måste det väl få vara? En chansning där tillit och kunskap prövas och erfarenheter skaffas och där målet ännu inte ses helt tydligt. Och så är det ju förhållandevis svårt att göra en realistisk budget när man har med levande djur att göra och behöver kalkylera med predatorer och annat.
Ibland måste man bara chansa.
  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1084