Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Riktiga gentlemän bär damernas blöta badkläder till bilen...

NyheterPosted by kopparhult Mon, July 16, 2018 20:48:24

Eller hur är det egentligen i de jämställdas samhälle? Jag kanske ska nöja mig med att slottsherren tog ryggsäcken?
Det är så dubbelt med allt . Visst vill jag ha ett jämställt samhälle med lika lön för kvinnor och män och sådana saker. Men vem säger nej till lite uppvaktning och uppassning? Lite samma är det med politiken, med ställningstagande och valen man gör. En gång född socialdemokrat alltid socialdemokrat finns det några som säger. Visst är det så, man ska inte glömma var man kommer från! Men om man nu är född mitt emellan allt och är präglad av människor man tycker mycket om och har stor respekt för men som har olika åsikter. Hur gör man då? Jag önskar att det fanns självklara enkla val medan jag tröstar mig med att jag i alla fall vet vet vad jag INTE tycker och hur jag INTE tänker rösta i höstens val.
För vem har sagt att livet ska vara enkelt?
Vildsvinssugga, småkultingar och dovhjortar. En vanlig syn för oss.

Här på slottet fortsätter magin, vi softar i sommarkvällens värme på altanen till lite åttiotalsmusik och utsikt över fåglar och kaniner. Två förrymda kaniner ligger avslappnat nedanför altanen, tre fasankycklingar har träat på räcket intill hägnet och hundarna vilar. Hela flocken är med, någon av dem fiser illa och det är väl möjligen den enda stämningssänkaren jag kan hitta just nu. Vi har badat i behaglig temperatur igen, både jag, hundarna och slottsherren. Vi har gått morgonpromenad och skickat hundarna på var sin fördröjd och "bytt vinkel" linje på vatten, vi har matat fåglarna, vattnat och spelat badminton med förbandslåda och Voltaren i beredskap. Vi har semester och det känns bra! Vi grillar och dricker gott på en vanlig sketen måndagskväll och trivs gott med det. Semester är fina grejer! Som egen företagare kan man dock fråga sig om man verkligen har semester. Hur är det med det egentligen? Det beror förmodligen på hur man ser det. Antingen har man aldrig semester eller alltid semester. Det lär ju inte dyka upp någon annan och göra jobbet åt en medan man har semester så att säga fast å andra sidan kanske behovet av sådan semester blir överflödigt när man jobbar åt sig själv? Jag kom att prata med en arbetskamrat jag sällan fått tillfälle att prata med härom dagen. Han liksom jag är egen företagare vid sidan om anställningen. Vi fann plötsligt mycket gemensamt och kunde mötas tillsammans över ett intressant, oväntat och värdefullt samtal om semester på kanske tio minuter. Ibland är det de små oväntade mötena och samtalen som har störst betydelse.
En nöjd rymling softar i kvällssolen nedanför altanen.

Jag läser "vandringsbloggen" igen. Angelica sätter huvudet lite på spiken i inlägget "Det går ju så bra nu" - om relation, framgång och lycka" Jag lyssnar och läser(det finne ett podavsnitt också)
"Och kanske handlar livet om att få in rejält förbannad kvantitet av de där små, små sakerna som ger lycka varje dag. Försöka starta och avsluta dagen med något som gör en själaglad. Omge sig med skratt och positiva vibbar. Det vill jag ha mer av. Där själen finner sin ro. Så får resten vara som det nu är och bli som det blir - för i prestationen finns inget annat än tomhet att hämta. Men i de djupa relationerna finns sådant som gör skillnad på riktigt" skriver hon

Och visst kan det vara i en djup relation med en hund också. I små lyckade steg framåt i träningen. I en blick som tittar en djupt i ögonen och visar tillit. Små små stunder av teamkänsla och kärlek.
Glöm inte ta vara på de stunderna!  • Comments(1)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1086