Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Varmt, varmare, varmast..

NyheterPosted by kopparhult Wed, July 18, 2018 14:27:35


Jag frågar slottsherren om vi sa sova ute i natt. På altanen. Ta den tjocka uppblåsbara luftmadrassen vi har och sova med fri sikt mot stjärnhimlen. ”Nej” säger han ganska bestämt och ännu mer övertygande. ”Vi har säng inne med tak över huvudet” menar han. Det är ganska uppenbart att slottsherren aldrig gått i scouterna och där med missat något väsentligt tänker jag.
”Men du har ju gjort lumpen ”säger jag, ”sov ni aldrig under bar himmel då” undrar jag vidare. ”Vi hade tält” får jag till svar.
Jag lockar och pockar och försöker övertyga men får inget gehör för utesovandet. ”Dessutom har vi bara en luftmadrass” lägger slottsherren till som en extra knorr på slutet. Jag undrar för mig själv sedan det blev ett bekymmer att vi bara har en luftmadrass? Jag minns tider då det vara ett betydligt större problem om sängarna i ett rum stod med en meters mellanrum än om det bara fanns en säng på 70 centimeters bredd. Det kan möjligen vara den sämsta ursäkten jag hört, den med bara en luft madrass. Må hända har vi blivit lite äldre och mycket bekvämare men i alla fall. Vi får se hur det går med utesovandet, än är inte sist ordet sagt där tror jag och det vore väl skam om jag inte lyckas övertala slottsherren. Fast just nu är ärendet lagt på is då åska och regn dragit in över markerna och inte ens jag tycker att utesovandet låter som en lockande ide.

Det har varit hett idag. Så regn och åska var väl egentligen både väntat och efterlängtat. Förhoppningsvis rensar det upp något så att värmen blir något mer behaglig till den stundande sommarcampen. På torsdag kör vi igång. Runt 50 deltagare, 7 instruktörer och långt många fler hundar. Vi ser fram emot arrangemanget och hoppas att det ska slå väl ut och att vi inte glömt några viktiga delar i det hela. Jag tänker som min chef lärt mig att försöka tänka om något blir missat eller går fel. ”Det blir inte fel, det blir bara annorlunda”. En tröst faktiskt.

Idag har det som sagt varit hett, inte bara väldigt varmt utan vansinnigt hett. För min del har det gått bra men jag kan förstå att många mår dåligt i sådan extremvärme. För att vara i Sverige. Vi tog hundarna till sjön på förmiddagen, det kändes som ett bra val, vi laddade inför sommarcampen med en promenad runt sjön och träning för våra egna hundar bland näckrosor och gungfly vilket var uppskattat av oss alla. Lilla Vi, vår elva månaders golden fortsätter gå från klarhet till klarhet. Hon imponerar! De andra är inte så dumma de heller. Bäst hade lite egna åsikter om sidotecken på vatten, eller så är han eventuellt något dåligt tränad inom området, vi får skylla på matte där. Heather och Larsson löste sina uppgifter bra. I huvudsak markeringar och memories för Heather och ett par linjer för Larsson. De små cockrarna simmade tappert och både markerade och tog linjer och Lakrits var som Lakrits är nittionio gånger av hundra, det vill säga stabil. Resten av dagen har hundarna vilat i skuggan eller solen som några av dem tycks föredra trots värmen medan vi förberett lite till för sommarcampen.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1087