Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

All you need is an open mind..

NyheterPosted by kopparhult Tue, July 24, 2018 20:55:30
Så här ser det ut i det tidigare så lovande bryssekålslandet. Men varför gråta över spilld mjölk?

Rekordsommaren rullar vidare och vi med den. Det är varmt skönt och kris på en och samma gång. Sällan kan man vara helt nöjd eller njuta fullt ut.
As always.
Men om jag lägger skogsbränder och missväxt åt sidan för en stund så är det fint med värmen och den strålande solen. Dessvärre är det inte bara jag som trivs i värmen, det gör också miljoner insekter, små skadedjur och kålfjärilarna. Det som inte torkat bort i odlingarna i kampen mot hettan har angripits av av mängder av kållarver och bladlöss. Där någonstans gav jag upp sommarens del två av trädgårdsodlingen. Fasanerna får nu istället njuta av färska , levande kållarver i olika storlek som de plockar från kålplantorna vi slängt in till dem medan kaninerna glatt stoppar i sig av övervuxen mangold och besk sallad. De har blivit många i kaninfarmen nu, hela elva små i olika färger har skuttat fram ur bohålarna. Sötare än någonsin. Och betet är näst intill obefintligt även för små kaniner i hyfsat stort hägn. Så vi stödutfodrar med lövsly, potatisskal och annat som små kaniner uppskattar. Det är lite pyssligt och tar en del av vår tid i anspråk men sådant är det när man har hand om djur. I slottsfarmens mindre skala är det hela åtminstone greppbart men jag undrar hur det går för dem med stora mjölkbesättningar? Jag hörde om en lantbrukare igår som tvingas köpa tre tankbilar med dricksvatten varje dag för att klara kornas vattenbehov. Man behöver inte vara geni för att förstå att den lantbrukarens redan strama budget kommer att bli ordentligt påverkade åt det negativa hållet i denna torkan. Kommunen vi bor i har nu erbjudit invånarna att komma och hämta kommunalt dricksvatten vid särskilda utlämningsställen när brunnarna sinar. Det är bra med ett fungerande samhälle.
Kållarv i brysselkål...

Det har varit mycket att stå i de senaste dagarna Sommarcampen som vi planerat tillsammans med Aase och Trond sedan förra hösten har genomförts. Och allt tycks ha gått i lås! Vi hade fyra mycket trevliga dagar på Lane loge, som visade sig vara en utmärkt plats för ett hundlägerarrangemang, tillsammans med övriga instruktörer, runt sextio deltagare, många anhöriga och ännu fler hundar. Vädret var med oss också även om de två första dagarna var lite i varmaste laget. Det har varit olika kursupplägg, fantastiskt god mat och roliga kvällsaktiviteter och vi känner oss nöjda. Nu återstår det att se hur, och om, vi kör en uppföljning nästa år efter att vi har utvärderat det hela.
En av våra fina öppenklassgrupper på campen.
..och den andra lika fina gruppen.

Vi kom hem i söndagskväll, packade om, sov lite och åkte sedan vidare till Skåne och kullträff och kurs för lilla Vi hos uppfödarna. Vi hade en riktigt fin eftermiddag på kurs för Guy Bennett som avslutades med ännu en av Christians makalösa grillbuffer. Vi börjar bestämt bli bortskämda nu. Kursen för Guy var intressant och givande, vi hade inte träffat honom innan så det var första gången vi fick ta del av hans "tänk" runt hundträning i allmänhet och retrieverträning i synnerhet. Det blev många bra diskussioner och funderingar om olika vinklingar av hundträningen. Det var riktigt bra och mycket intressant och kan säkert bli fler gånger.

Tidigt i morse rullade vi hemåt igen för att se till fåglar, kaniner och slottet. På vägen hem stannade vi till på Ugglarps grönts gårdsbutik lagom till öppningsdags. För en grönsaksälskare som jag är den butiken av världsklass och shoppingen blir plötsligt ett nöje även för mig. En papperspåse fylldes raskt.
Riktigt fina dagar borta men nu känns det skönt att vara hemma igen. Så nu sitter jag ännu en gång denna sommaren på altanen med laptopen i kvällssolen medan hundarna tuggar ben runt fötterna och slottsherren fixar middagen. Det är till att ha det bra.
Fasanerna börjar låta som riktiga fasaner i det öppna hägnet nedanför altanen och en av deras dvärghönsmammor har visat sig vara en tupp och gör sitt bästa för att lära sig gala. Helst över han klockan tre på natten. Det är fint med sommar!


  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1088