Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Barfotasommar..

NyheterPosted by kopparhult Tue, July 31, 2018 07:39:47

..den sista dagen i juli för i år. Värmerekord och den torraste och varmaste juli vi upplevt här skulle jag tro. I alla fall så långt jag känner till. Jag sänder en tacksam tanke till den eller de som placerat vårt slott där de gjort, i skuggan av berget och de stora ekarna så det dröjer ett tag innan morgonsolen går runt och värmer hela trädgården. Så vi och växterna hinner börja dagen lite svalt.

Barfotafötter på torra knastrande gräsmattor där gräsklippningen ersattes av lövräfsning någonstans i mitten av månaden. En annorlunda sommar då vi letat skugga istället för sol och längtat efter regn mer än värme. Det är inte ofta det svenska sommarvädret levererar i klass med det här. Fast den senaste veckan har det faktiskt kommit en del regn. Åttiotvå millimeter i Uppsala. Men bara tio droppar här. Det är torrt!
Pelargonerna och jag trivs som fisken i vattnet i värmen men vi hade tacksamt tagit emot lite regn nu. Jag funderar lite över hur hösten och vintern ska bli efter denna härliga sommar. Kommer vi att kunna fylla och lagra alla energidepåer så vi håller oss friskare, gladare och mindre deprimerade i vinter? Kommer vi att kunna se några tydliga hälsoeffekter av sol och värme i överflöd? Eller lever vi trots allt för stunden även när det gäller vädret och energipåfyllning?

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1092