Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Tyck om din hund..

NyheterPosted by kopparhult Thu, August 16, 2018 08:43:05

Jag följer intresserat artikeln jag läser om en framstående hundtränare tillika uppfödare i ett magasin. Bilderna i artikeln är tilltalade och känslan fin. Målet uppfödaren har för sina hundar är tydligt. De är familjehundar som ska utbildas till starka följsamma jakthundar som presterar bra på varmviltsprov och jakter. Kravet på avels och jakthundarna är högt ställda. Med all rätt.
Det jag tar med mig mest från artikeln är dock en kort enkel mening:
"Tyck om din hund"
Där har vi huvudet på spiken igen. Den viktigaste känslan. Tyck om din hund. Ibland tror jag faktiskt vi lite glömmer av det i hetsen mot provresultat eller avelsmål eller vad det nu kan vara. Kan hända missar vi själva poängen och det roliga i att jobba med just hundar. Jag tycker om mina hundar. Mycket. Men ibland kommer vardagen emellan och jag tror jag glömmer att känna efter. Idag ska jag göra det lite extra. Jag ska sätta mig på en sten i skogen med en mugg te och hundarna och tycka om dem. Kravlöst.
Vezzlan, en omtyckt hund som lämnade oss allt för tidigt.

Ps Kopparhults hemsida har fått en liten uppfräschning. Allt är inte riktigt klart än men det mesta är på plats. Resten kommer :-) Ds

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1101