Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det tar lite emot...

NyheterPosted by kopparhult Fri, August 17, 2018 19:53:37
Ännu en kväll på altanen med fri sikt över markerna. Det r svalare nu och regnet nästan hänger i luften men det är okej. Det hade varit lite mysigt att tända några levande ljus men det tar lite emot. Med levande ljus kommer hösten och jag vill inte ha den här riktigt än. Det blir lite som att släppa in tomteparaden i huset redan i oktober. för mig känns det fel. Jag håller krampaktigt tag i det som finns kvar av sommaren och försöker intala mig varje morgon att den inte är slut än. Jag vägrar släppa taget.


Våra spaniels är säkerligen nöjda med att hösten närmar sig och att deras nyårsafton var igår. Det är fritt fram för fältsöksträning med spaniel sedan igår så deras tid kommer nu. Glada nöjda cockrar har snärjt runt i snår och buskar och runt våra fötter idag på jakt efter vittring och kontakt med rapphöns. Svansarna ha gått som propellrar på de små och arbetslusten har varit på topp. Vilken den är näst intill alltid i och för sig. Rapphönsen höll sig undan, jag är faktiskt rädd att vi förlorat dem på riktigt. Vi har inte sett till dem på länge och mat och vatten har stått orört ett bra tag. Kanske trivdes de inte i markerna så som vi trott och har flyttat vidare till andra domäner? Eller så har, ve och fasa, en rävfamilj eller en duvhök funnit dem och förmodligen på ett mycket brutalt sätt tagit livet av dem. Det finns liksom inga snälla genomtänkta sätt vad det gäller avlivning i naturen. Hårt och brutalt är det. Vi får se vad som händer, kanske springer vi plötsligt på dem en dag när vi minst anar. Att leta efter en flock rapphöns med små cockrar över stora fält är nog i det närmaste som att finna en nål i en höstack. Så vi kanske bara har haft lite otur i letandet.
Jag vet att jag har sagt det förut men jag säger det igen: vill man ha en energi och glädjekick i livet så skaffar man sig en jaktcocker! Positivitet i kvadrat! Happy days!

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1103