Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det är grönt..

NyheterPosted by kopparhult Mon, August 20, 2018 19:31:07
Naturen har en sällsynt förmåga till självläkning och att reparera sig själv. Det är inte omöjlogt att vi människor har det med, om vi bara kunde ge oss själva lite tid och tålamod. När jag öppnade ögon ordentligt idag såg jag plötsligt att allt det torra utbrända på åkrarna blivit grönt igen. En veckas ostadigt väder och en del regnskurar har uppenbarligen gjort gott och till och med den brunbrända gräsmattan har väckts till liv. Kanske får vi till och med anledning att motionera gräsklipparen en gång till innan hösten. Imorgon klockan nio släpper de eldningsförbudet i länet också vilket känns riktigt bra. Inte för att vi har tänkt att elda något men för att vetskapen om att den extrema brandrisken är över känns förlösande. Det var riktigt otäckt ett tag med alla bränder både långt härifrån och nära. Förhoppningsvis återgår också snart vattennivåerna till de mer normala så att tvättmaskinen kan börja snurra mer frekvent i slottet. Vi har bland annat en hel sommars lortiga hundfällar som är i stort behov av en nödvändig tvätt. Lite av ett välfärdsbekymmer i och för sig men smutsiga är de och de luktar inte hallon direkt heller. Som tur är så är hundarna inte så kräsna som jag utan ligger fortsatt obekymrat och vilar på högarna av de otvättade fällarna.
Resan till Blekinge i helgen gav oss möjlighet till ett spontanbesök hos Vis uppfödare med tillhörande träning och en trevlig kväll med god mat. Det är fint med hundvänner :-)

Idag har det varit en sådan där skön hemmadag som även jag har njutit av. Lite kontorsarbete i morgonens regn, ett besök och träning av de egna hundarna i omgångar när solen kom tillbaka. Så har jag beställt ett litet hönshus med. Det där vi såg som var färdigisolerat och har värmeslinga och värprede. Jag tror det bli alldeles lagom plats för tre till fyra husbehovshöns och en tupp. Hedemora höns är en av mina favoritraser så sådana får de bli i lite olika färg. En vacker hysteriskt galande tupp som gott skulle kunna vara av hedemoraras och en stor svart höna av okänd härkomst har vi redan. De pickar fröer tillsammans med fasanerna och gör sitt bästa för att uppfostra dem. Särskilt tuppen som verkar tycka att fasaner är av märkbart korkad art och behöver tillrättavisas både nu och då. När hönshuset kommer, och målats och fixats, får tuppen och hönan flytta in där har jag tänkt. Om de nu låter sig fångas. Men först ska vi föröka få tag på en mördare som härjat här bland fasanerna och ställt till oreda och dödsfall de senaste dagarna. Bössan är laddad och slottsherren och Heather och jag ska sitta på pass på altanen så länge ljuset är med oss. Vi får se om det ger resultat.
På väg hem efter träning.

På träningen idag har Bäst och jag koncentrerat oss på dubbelmarkeringar. Det är kluriga grejer enligt Bäst. Att komma ihåg många är inga problem. Att skickas att hämta dem i tur och ordning efter mina val är heller inga problem. Men vanliga hederliga b-provs dubbelmarkeringar med bara två att ha koll på är jättesvårt. Märkligt. Men så där blir det väl ibland när man tränar mycket själv eller möjligen är något enformig i sin träning. Minnesbilden är det nog egentligen inget större fel på alls men den gode Bäst siktar liksom fel när jag skickar iväg honom på nummer två. Så nu har vi fått tänka till och jag har fått inse att jag måste ändra lite på något. Men bara lite. Med de goda orden "change as little as possible but as much as necessary" i ryggen har vi nu en bra plan. Och det tycks fungera. Ibland ger mycket små justeringar stora resultat. Vi hoppas att det ska bli så i detta fallet med.
Annars är det ganska mycket spaniel nu. Eftersom deras säsong satt igång på allvar. Och ganska mycket höglöp och hysteri eftersom vi oväntat och oönskat har en tik i löp igen. Genom att lyckas pricka in hela sju löp under ett års tid har det tärt både på vårt och hanhundarnas humör och stressnivå och att i vi dessutom lyckades pricka ett höglöp under våra semesterdagar då hundvakten lämnat landet för den spanska solkusten var allt annat än planerat. Men sådant är livet i en hundflock. Take it or leave it. Take it i vårt fall...

De söta och duktiga systrarna Vi och Tjolanta.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1105