Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Taggad till tusen ..

NyheterPosted by kopparhult Sat, August 25, 2018 09:06:27
Vi har använt senare delen av vår semester till att förkovra oss. Vi har tränat hundar i skånska sockerbetsfält, diskuterat hund och träning med goda vänner och erfarna jägare. Gjort studiebesök i fältfågelmarker, startat på jaktprov och tränat oss själva på att markera gummi bollar i högt gräs. Vi har besökt kusten och inlandet, inspekterat cafeer och restauranger och sett andra människors livsdrömmar och planer växa fram. Fått tusentals ideer och mängder med inspiration. Imorgon avrundar vi semestern med en heldag på kurs för en av Englands spanielprofiler innan vi ska tillbaka in i fållan och vardagen på måndag igen. En uppskattat vardag och faktiskt lite efterlängtad av mig. Fållan känner jag inte så mycket av. Knepet är väl att ha ett arbete man inte behöver semester ifrån förmodar jag? Nu är jag taggad till tusen för att ta tag i vardagen, hundkurser, jaktsäsongen och fortsatt träning av de egna hundarna och jag försöker ha överseende med att sommaren faktiskt är slut.
Ett stort fält med skånska sockerbetor i sommarväder. De små prickarna till höger är hundar med förare.

Fast vi fick en extra dos av högsommar de dagarna vi tillbringade i Skåne nu i veckan, härliga tjugoåtta grader och sol bjöd Skåne på. Möjligen lite väl varmt för hundarna på träningen men väldigt skönt att kunna gå i shorts och linne igen och njuta av ytterligare lite sommarvärme. Sommarens torka hade gjort betorna lite snällare mot hundarna i år. Blasten var nog bara hälften så hög som i Augusti förra året vilket underlättade en hel del. Och i år skenade inte Bäst, istället kunde han hantera situationen med betorna på ett mycket bättre sätt. Vi har fortfarande att jobba på såklart men i år hängde vi med riktigt bra så det känns rätt så hoppfullt och inspirerande att träna vidare. Lakrits gick som han brukar göra, behöver jag säga mer?
En trio på span i nya marker. Två av tre har förstått var någonstans det spännande sker...

Jag fick ett paket levererat under dagarna vi var borta. Det var det lilla hönshuset som kom i lådor. Till lantbrukare Katarina Eriksson stod det på paketet. Jag blev glad av den titeln. Lantbrukare. Jag hade gärna varit lantbrukare på heltid men det räcker rätt så långt med ett trädgårdsland och ett hönshus i miniatyr med, och titeln.
Nu ska hönshuset målas och fixas till och sedan ska ett litet steg mot självhushållning tas när några hönor flyttar in. Hur det blir med egen utegris får vi fundera över ett tag till. Förmodligen är det betydligt enklare att bli vegetarian, men inte lika gott är jag rädd. Till att börja med ska det bestämmas vilken sorts hönor som ska flytta in. Hedemora, Kindahöns eller Dvärgkochin kanske? Eller stora gula Orpingtonhöns, men då får jag nog nöja mig med en höna om hönshuset ska räcka till.
..och en har inte tid att sitta still för fotograferingen mer.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1107