Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

De verkligt stora människorna är de som får andra att känna sig stora

NyheterPosted by kopparhult Mon, August 27, 2018 20:34:51
För några år sedan gick vi en spanielkurs för mycket sympatiska Jeremy Organ så när chansen dök upp igen var vi inte sena att tacka ja. Kursen igår övervägde mina redan högt ställda förväntningar. Var jag taggad till tusen efter förra veckans retrieverträningar så är jag om möjligt ännu mer taggad nu. Det är fint att jobba med hundar och det finns ständigt nya kunskaper att ta in även om det som regel inte är något direkt revolutionerande nytt. Men en del instruktörer har den där förmågan att tydligt och lugnt lotsa förare och hund genom uppgifterna på precis den nivån ekipaget är och dessutom ta sig an alla deltagare på lika sätt oavsett tidigare kunskaper och målsättning. Små tips och tillrättaläggande som kommer i exakt rätt ögonblick av erfarna ögon som ser nyanser i kroppspråk hos både förare och hund som vi själva kanske inte lagt märke till är guld. Jeremy Organ har helt klart den förmågan. Jag är glad att ha funnit denna "spanielmentor" och hoppas vi får fler möjligheter till träning för Jeremy framöver.
Lyra på kurs. Här tillsammans med en springer kompis.

Den enda som möjligen inte var helt nöjd med spanielkursen var lilla Vi. Att vila en hel dag i bil och koppelrastas längs en landsväg är inte riktigt hennes melodi. Men hon klarade det fint. Tills idag på morgonen då energin fullkomligt sprutade ur öronen på henne. Det kändes som att Vi och jag hade olika åsikter om precis allt och jag såg annonsen på blocket komma allt närmare när hon handlöst kastade sig efter Bäst i ursinnig galopp utan att ha fått tillåtelse. När hon svepte förbi mig över backkrönet i skogen kunde jag ändå inte låta bli att avundas hennes energi. Tänk om man kunde mobilisera sådana krafter! Jag är tveksam till att en vilodag i bilen skulle ge samma effekt på mig och göra mig lika sprudlande glad och fulladdad med energi. Jag skulle troligen bli både trött och grinig istället. Men man kan ju samla kraft och energi på olika sätt. Genom att gå en riktigt bra kurs till exempel.
Fina marker för spanielträning.

Det mörknar tidigare för varje kväll nu och jag har accepterad höstens oundvikliga ankomst. Så till den milda grad att jag plockat fram stearinljus och gardiner med höstäpplen på. Några fler sensommardekorationer kändes inte så aktuella eftersom jag insåg att förra höstens pynt med kottar och torkade löv fortsatt står kvar framme. Effektivt och praktiskt får man väl tänka om det..  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1108