Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Ett oväntat fynd..

NyheterPosted by kopparhult Tue, August 28, 2018 21:10:13
Flocken och jag tog en eftermiddagspromenad ner i mossen efter jobbet idag. En sådan där avslappnad tisdagspromenad som vi brukar göra när vardag och rutiner är som de brukar. Med andra ord var det ett tag sedan sist eftersom en lång sommar med totalt lössläppta rutiner kom emellan. Tisdagspromenaderna är ganska kravlösa och innebär rätt så fria hundar som får utforska och ägna sig åt att vara just hundar och fria tankar som får studsa som de vill mellan olika ämnen och ideer hos mig. Promenaderna innebär också en välfylld påse hundfoder som fördelas över ett lagom stort område i terrängen i mossen framför ivrigt väntande hundar. Det frustas, nosas och grävs och letas av sex hundar till varenda foderkula är funnen. Den sjunde hunden plockar en kula eller två i farten när han ändå springer över området. Vi är alla olika.
När foderkulorna är slut fortsätter oftast letandet och grävandet en stund till och hundarna hittar lite olika skatter. Lilla Vis skatt som hon fann idag efter en stunds grävande slog nog ändå rekordet. Hon hittade en kokosnöt! Det växer garanterat inga kokospalmer i vår mosse så fyndet är väl att betrakta som minst sagt oväntat. Jag funderar på om det kan vara en av de kokosnötter som hundarna haft som leksak i rastgården. Om en räv kan ha varit och knyckt den och tagit den med sig för att gömma på ett säkert ställe. Vi tog kokosnöten med oss hem, ifall den var vår, och återbördade den till rastgården så får vi se om den blir kvar eller om Vi gräver upp den någon annanstans framöver.

När slottsherren kom hem hann vi men en stunds träning innan mörkret. Det trendar med gummibollar i högt gräs här nu så det fick lilla Vi och Heather jobba med en stund medan vi själva, eller åtminstone jag, tränade minnet och försökte hålla reda på flera markeringspunkter i det gröna fältet helt utan referenser. Det är svårt men med träning blir man bättre. Och med koncentration. Här duger det inte att låta tankarna sväva fritt om man ska fokusera på nedslagsplatser och hitta rätt. Det påminner en del om att spela Memory tänker jag. Att minnas var just rätt kort låg i havet av uppochnervända sådana för att få ihop ett par. Här behövs inga par men man ska ju hjälpa hunden att minnas och hitta rätt när bollarna ska samlas in. Det är nog tur att jag har hyfsat skärpta hundar. Men ju mer man övar desto bättre blir man. Även på att spela Memory, så det är bara att ligga i.


  • Comments(1)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1109