Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Sinnesstämning, känsla och tilllit..

NyheterPosted by kopparhult Fri, September 07, 2018 20:43:04
Ikväll kör jag ett säkert kort. Leonard Cohen får strömma ur högtalarna medan åskvädret sakta drar förbi utanför. Cohen kan inte gå fel och jag känner ganska snart hans dova stämma linda in dagens och andra dagars små bekymmer i mjuk bomull och förflytta dem till nivån "inte längre ett bekymmer ens värt att fundera över" och min sinnesstämning bli avslappnad och lugn. Jag är Leonard evigt tacksam för denna musikgåva och insikt. Eventuellt har det vita vinet med en vacker blyertsmålning av en gås på flaskan en liten inverkan på min sinnesstämning också . Men bara en liten.
Calle och Mers dotter Happy.

På eftermiddagen idag har vi flygtränat änder, en något annorlunda men intressant hobby, och varit på en mindre duv och kråkjakt tillsammans med fina vänner. Jag skulle utan bekymmer kunna tänka mig ett par sådana eftermiddagar varje vecka. Eftermiddagar med avkoppling, en hel del spänning och apportering "på riktigt" med någon av mina fyrfota vänner. Och gärna med egen bössa. Ett mål värt att försöka uppnå så väl som något annat. Heather fick vara med idag. Debut i sammanhanget. Heather är cool och stark och nära mig. Tillit! Hon satt i gömsle i buskarna, dirigerades på en dold kråka ut på stubben, hörselmarkerade några duvor i ekskogen och gjorde ett fint avslutande närsök på en duva. Jag är jättenöjd med henne så när som på en uppgift då hon släppte en duva för att undersöka några bulvaner innan hon tog den igen. Inte det smartaste draget men nu vet vi vad vi behöver träna på. Det blir till att plocka fram slottsherrens duvbulvaner och rigga övningar. Självklart är Heather redan förlåten och bortförklarad flera gånger om, hon är ju en av mina nära vänner och dem har man stort överseende med.

JaktbytePå pass i gömslet.

Slottet har fått några nya inneboende i veckan och jag känner att jag snart är tillbaka där jag var för ett ganska stort antal år sedan. I ett sammanhang med mycket djur runt mig. Ett sammanhang som jag känt så starkt har varit rätt för mig sedan jag var riktigt liten. Nära naturen och med många djur runt mig.
Vi har skaffat höns!
En liten flock med dvärgkochinkycklingar och en vuxen höna och tupp har flyttat in i det lilla hönshuset som vi placerat i kaninhagen. En liten trasslig blågrå kyckling av blandras följde med på köpet och den värnar jag av någon märklig, förmodligen helt naturlig anledning, lite extra om. Det vilar något speciellt över dem som hamnar utanför normerna.
Jag myser. En lång stund har jag stått och tittat på de små hönsen och kaninerna idag och bara känt tillfredsställelse. Jag har inte haft höns på många år och inte insett att jag saknat det förrän nu. Just nu är jag mest förvånad över varför vi inte skaffat höns innan? Men jag har troligen mest tänkt på bundenhet, hönsloppor, dåligt samvete och kalkben. Och ork att ta hand om andra. Som jag faktiskt har saknat fram till nu.
Lilla Kompis med en duvfjäder på nosen.

En märklig sak hände ikväll med. Kaninerna och de små hönsen är i samma hägn och tycks acceptera och respektera varandra fullt ut. När vi fångade alla höns och kycklingar ikväll och stoppade in dem i hönshuset under uppsikt av hundarna innan åskovädret bröt ut i full kraft hände något märkligt med kaninerna. De blev plötsligt helt hanterbara och kaninungarna som var i närhet gick att klappa och lyfta upp så där utan vidare. Jag undrar vad det berodde på? Tidigare har kaninerna varit så där lagom skygga och inte låtit sig fångas. Har det något med hönsen att göra? Eller det annalkande åskvädret? Vi får följa upp detta och se.
Nu rullar "Secret life" ur högtalarna, min absoluta favorit med Cohen. Mmm....
Tomorrow is a new day! Med andjakt!
Jag klagar inte.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1116