Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

När det inte blivit som man tänkt..

NyheterPosted by kopparhult Sat, September 15, 2018 21:58:39
..blir det något annat. Vilket per automatik inte behöver betyda till det sämre. Men man kan ju fundera ibland.

Heather ligger vid mina fötter nedanför clubfåtöljen med tratten obekvämt tryckt mot mitt smalben. Mina ben är redan fulla av blåmärken efter trattens kanter när hon bestämt trycker sig fram mot mig eller förbi. Dörrkarmarna får sig en dust med och jag sopar upp färgflagorna allt eftersom. Tratten verkar inte bekomma den nyopererade hunden nämnvärt mer än att den är just i vägen och hindrar hennes tänkta framfart. Det känns bra att hon verkar glad och stark och så snart konvalescensen är över kommer vi att kunna träna för fullt som vanligt, bara med en livmoder och ett par äggstockar mindre. Med fem löp på tretton månader och hormonförändringar fanns inget annat att göra. Det kommer att bli bra, det är jag övertygad om, och skönt att slippa behöva ta hänsyn till löp och annat när prov och jakter planeras.
Det är bara det att det inte var riktigt så jag hade planerat det hela.
Heather skulle ju axla rollen som mamma till Kopparhults nästa valpkull och vår första labradorkull. Nu blir det inte så och visst svider det en del. Även om det i ett större sammanhang inte har högre betydelse än en fis i rymden. Det är som det är och jag ska inte älta det mer för jag kan ändå inte göra annat än att acceptera faktum. Så nu tar vi nya tag och tänker framåt

En del menar på att det finns en mening med allt som sker. Det är möjligt men jag vägrar ta till mig den tanken. Visst kanske man kan luta sig bakåt och känna tröst in den tanken när små saker sker som vi inte kan påverka. Som en kastrering av en hund och stjälpt avelsdröm. Men hur kan någon överhuvudtaget tänka att det skulle finnas en mening i det som sker när ett barn dör av sjukdom eller när någon blir mördad? Var är meningsfulla där? Det är en så omöjlig tanke. Min bestämda uppfattning är att det inte finns en mening i allt som sker. Men möjligen kan det finnas en mening i det som sker efter att det meningslösa har hänt, i det där andra som kommer sedan. Vem vet.
Träning vid dammen idag. Bäst och Lakrits slipade lite på formen tillsammans med slottsherren och mig.

Jag tror inte Heather bryr sig om vilket, om det finns en mening eller inte. På hundars obekymrade vis tar hon en dag i taget och accepterar situationen utan att fundera mer över det. Men hon skulle nog tycka det var väldigt skönt att slippa tratten. Jag klappar om Heather och tar en sväng ut i köket för att fylla på temuggen och kikar ut i hundrummet. Gula Bäst sover gott ihoprullad i en av bäddarna medan övriga flockens medlemmar tycks ha gått ut för en sista kvällskissning. Han ser så nöjd och go ut där han ligger. Fina hund. Troligen är han nöjd med dagen och lite trött men nästan genast dyker en snabb orostanke upp hos mig. Det är väl inget fel på honom eftersom han inte går med de andra hundarna ut? Jag förbannar dessa snabbt uppdykande orostankarna och bestämmer mig för att skaka av mig dem direkt. Oro har väl aldrig varit till någon som helst nytta? Bäst tittar nyvaket upp på mig när jag pratar med honom och ser precis lika frisk ut som vanligt när jag släpper ut honom till de andra för kvällsrastningen. Tack för det.
Våra allra första ägg förevigade på ett foto från skärbrädan på köksön. De ligger helt klart på topplistan över små vardagliga glädjeämnen. De allra vackraste små miniatyr ägg jag sett. Goda var de också. Vi stekte varsitt till lunchen idag och log lite åt de stekta äggens miniatyrstorlek. Tre ägg var hade nog varit mer lagom.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1121