Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det man gör många gånger blir man bra på.

NyheterPosted by kopparhult Mon, September 17, 2018 21:38:39
Det gäller i allra högsta grad hundar också. Springer man många långa raka linjer så blir man duktig på det. Gör man många koncentrerade närsök med lyckat resultat blir man bra på det med. Problemet är bara att hundarna blir lika bra på dåliga oönskade saker om de gör sådana många gånger med. Som att jaga klövvilt till exempel. Eller söka vidare med dummy i munnen. Här gäller det att vi plockar upp små tendenser hos hundarna direkt när vi ser dem och ser till att det oönskade inte hinner upprepa sig alltför många gånger och bli till ett fel. Det blir tydligt lättare om man lyckas göra rätt från början än om man måste rätta till felen i efterhand.
Själv håller jag på att försöka rätta till ett sådant fel själv just nu. En tendens hos Mer som jag inte tog tag i direkt när jag såg att den började komma.
Han flyttar fram en halvmeter efter varje stopp. En väldigt oönskad halvmeter. Jag vet att jag lagt märke till det för ett bra tag sedan men jag tog det inte så allvarligt från början utan lät honom hållas.
Det man gör många gånger blir man bra på! Han har gjort det många gånger nu och blivit väldigt bra på att göra den lilla förflyttningen. Nu svär jag lite över mig själv och mitt slarv, varför lät jag det upprepas och varför tog jag inte tag i tendensen direkt när jag såg den komma?
Ärligt talat vet jag inte varför. Ren bekvämlighet och lathet kanske? Och det klassiska med hundar som är några år då man kör på med träning och jakt och glömmer bort repetitionerna med basicträning.
Nu är det hög tid att föröka få rätsida på förflyttningarna och jag har en plan.Hoppas bara att den håller.
Det är fina dagar nu


  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1122