Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Stormvarning...

NyheterPosted by kopparhult Fri, September 21, 2018 21:45:23
Vi kurar inne med levande ljus på bordet medan vi väntar på att stormen Knud ska dra in med full kraft. Än så länge känns Knud lugnare än väntat men kvällen är ju ung än så han hinner säkert öka i styrka innan kvällen och natten är förbi. Jag är lite sur över att Knud skulle komma just idag. Det passade inte alls, vilken annan dag som helst hade passar bättre, om nu stormar någonsin kan passa. Vi hade andra planer idag då vi skulle haft "kurs på andjakt" tillsammans med ett gäng hundar, förare och skyttar. Det satte Knud stopp för med en ordentlig klass 2 varning via SMHIs vädertjänst. Så nu sitter vi här i soffan och kurar och planerar för ett nytt "kurs på jakt försök"nästa fredag istället. Utan storm.
Träning med gummibollar är superkul om man frågar labbegrabbarna.

Vi tittar på ett naturprogram från Patagonien med, och på fårklippare som klipper runt 130 Merinofår varje arbetsdag. På ena sidan om mig ligger Heather med sin tratt och verkar ganska nöjd med tillvarorn trots tratten. Såret läker fint och sedan Heather slutade med metacam har både hon och jag sovit hela nätterna utan oro och natrastningar. Jag trodde Hetaher hade lite ont efteroperationen och var lite rastlös och smärtpåverkad. Nu förstår jag att det troligen varit metacamen som stört då hon spydde blodblandat slem häromdagen. Metacambehandlingen avbröt vi direkt och efter det har Heathers matlust ökat och oron och rastlöshet minskat. Tänk så svårt det är när inte hundarna kan säga vad det är som felar. På min andra sida ligger lilla Vi med baktassarna i bandage. Inte för att det hänt något med baktassarna men för att hon fått en tumör med tillhörande rejäl hudirritation mitt på bröstet. Tumören är med allra största säkerhet godartad men vi avvaktar provresultat innan vi vet hur vi ska gå vidare och om den behöver opereras bort. Under tiden ska vi försöka få henne att inte klia på området på bröstet vilket är lättare sagt en gjort. tratt funkar inte för den kommer mitt över tumören och det irriterade området. Så nu blir det lindade baktassar istället så hon inte kan riva på tumören men vassa klor.
Slottets fina lilla hönsflock.

Imorgon ska vi packa in tratthunden, bandagehunden, resterande labradorer och cockercirkusen i bobilen och åka söderut på jaktprov. Vi hoppas att stormen har bedarrat tills dess och ser fram emot en fin dag i provmarkerna.  • Comments(1)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1124