Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Bäst, när det gäller..

NyheterPosted by kopparhult Sun, September 23, 2018 21:07:58
En ståtlig älgtjur passerar förbi slottsträdgården i skymningen där jag går och rastar Heather och tänker igenom dagens provstart tillsammans med Bäst. Jag räknar till sex eller åtta taggar med det är svårt att se ordentligt i det allt sämre ljuset. Han ser välmående ut älgtjuren, stor och kraftig. Ungefär trettio meter efter honom kommer en betydligt mindre ko. Hans damsälsskap förmodar jag. Det har varit ganska mycket älg här det senaste. En ensam pinntjur och en ko med två fina kalvar har gått här tidigare i veckan och vi har uppskattat deras sällskap så där lite på avstånd.

Gårdagens start på b-provet i Växjö gick bra. Bäst och jag satte den andra raka ettan i klassen och är nu klara för elit. Om man nu någonsin blir klar? Dessutom betyder det ju inte per automatik att man är klar för nästa klass för att man lyckats bli färdig i den förra. Det finns märkligt nog alltid massor att träna på. Hela tiden. På starten igår fanns det flera saker som jag var riktigt nöjd med och som fungerade riktigt bra. Så fanns där några saker vi kunde gjort bättre. Vattendirigeringen till exempel. Där var jag och Bäst tillfälligt ut vår gemensamma bubbla och istället instängda i var sin egen kändes det som. Vi lyckades trots det ta oss igenom uppgifterna och bärga anden i vassen på andra sidan. Sedan var det vårt eviga trasslande med dubbelmarkeringar. Jag kan fortfarande inte begripa hur det kan vara så svårt att minnas en dubbel med två apporter när han är så otroligt skarp när det gäller att minnas fyra, fem eller fler. Vad är det jag gör som han missförstår? Nåväl, vi bärgade dubbeln igår men det kunde gjorts snyggare. I övrigt är jag nöjd med helheten och särskilt nöjd med vårt samarbete. Bäst är stadig, följsam och med mig hela tiden vilket är en härlig känsla. Förutom stunden på vattendirigeringen då som lämnade en del övrigt att önska. Jag är lite extra glad för den sammanfattande kritiken "En koncentrerad och balanserad hund som löser dagens uppgifter. Visar fina egenskaper. Lugnt och tyst förd. Särskilt den första raden "en koncentrerad och balanserad hund" känns väldigt bra. Det är ju ända glada, intensiva och lite tokiga Bäst det handlar om. Det var skönt att känna att han faktiskt klarar att vara bäst när det gäller.
Bäst 1 ökl i Växjö

Jag tar med mig lite annat från de tvår provstarterna jag gjort i höst med. Bland annat hur kul det är. Jag tycker verkligen det är roligt att starta på prov igen. Jag trivs med att sitta på en sten i skogen och vänta, med fjärilarna i magen och med att träffa folk med samma intresse. Igår väntade jag länge eftersom vi inte startade förrän i sista par. En bra och nyttig väntan med tid för reflektion tänker jag. På väg hem när jag pratade om hur kul jag tycker det är att vara ute och starta igen undrade slottsherren om jag hade tyckt det var lika roligt om vi åkt hem med ett pris i lägre valör. Jag hoppas såklart att jag hade tyckt det men jag tror jag gör bäst i att låta det vara osagt.
Smedmästarens Mer efter avslutat sökarbete

Hemma idag har vi haft en fin ledig och solig höstdag. Vi har pysslat lite med diverse saker och hundar och jag har låtit tvättmaskinen gå varm med alla hundfällar som väntat på tvätt hela sommaren. Äntligen. Cockrarna har fått söka och stöta fasaner mängder i det vackra höstvädret. Så kul! och vi har funderat och analyserat över medvindssök och stadga, fågelutsättningar och flygriktningar och troligen inte kommit fram till något särskilt men haft det riktigt, riktigt bra. Cockrarnas energi smittar som vanligt av sig och man kan inte vara annat än på gott humör tillsammans med dem. Alldeles särskilt glad blir jag när Mer sitter framför mig och tittar mig i ögonen och ett litet leende från min sida får hans svans att börja vifta. Det är den allra bästa delen av samvaron och träningen med hundar. Samarbetet och förståelsen för varandra. Will to please från både hund och förare.  • Comments(1)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1125