Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Promise little ..do much

NyheterPosted by kopparhult Tue, September 25, 2018 21:39:02
Det är en bra tanke tycker jag, att försöka leva efter den devisen.
Promise little-do much.
Det är så lätt att säga ja till lite för mycket, särskilt när man tycker så mycket är roligt, och tro att man ska hinna mer än man hinner. Så föds stressen och ekorrhjulet snurrar på.
Så även i hundträningen, höga ambitioner och högt ställda mål skapar stress och otillräcklighet. Nu för tiden sänker jag både målen och ambitionerna men tränar mer och har på köpet mycket roligare.

Vid ett samtal med en vän härom dagen framkom att vännens championhund varit olydig och bytt vilt på senaste jakten. Vännen skrattade lite åt de och ryckte på axlarna åt tilltaget. För hundar är ju hundar och garantier finns aldrig.
Jag fann det en smula tröstande att höra att även professionella förare och championhundar har saker att jobba med. Det gör dem mer mänskliga och mig lugnare när jag förstår att även de har fel och brister och att det är okej att skratta åt felen.
Man borde inte ta sig själv på så stort allvar.
Första gemensamma promenaden med hela flocken efter Heathers operation till allas glädje. Här väntar de på det obligatoriska tisdagsgodisöket.


  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1127