Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Jakttider..

NyheterPosted by kopparhult Sat, September 29, 2018 23:04:05
Lördagkväll klockan nio och vi rullar runt i Vara på jakt efter en kvällsöppen bensinstation med blinkande oljetryckslampa, leriga stövlar och hungriga hundar. Vi hittade en kvällsöppen cirkle K med fjorton minuter till godo och inhandlade en liter mortorolja av allra bästa kvalite. Det räckte tydligen för lampan slutade blinka innan vi ens hann fylla på oljan. Sådana bekymmer som löser sig själva utan större ingrepp är helt i min smak.

Vi har varit på jakt igen. Det är mycket av den varan för närvarande. I Vara och på andra ställen. Jag förmodar att det gäller att passa på medan det är säsong. Och så är det ju kul med. Trots att man sitter nerhasad i åkanten en lördagkväll med benen obekvämt vikta för att inte synas för de inflygande änderna. Slottsherren sköt några änder och Bäst och Lakrits fick några apporter var och lyckades finna två saknade änder på eftersök i ån och vi bjöds på varmkorv värmd över öppen eld. En fin jakt där alla var glada och nöjda med andra ord. Och särskilt nöjda blev vi efter att bilen självreparerade sig.
Bäst väntar tålmodigt. Jag väntar med, möjligen lite mindre tålmodigt.

Det var jakt igår med, uppflog och inflog med änder. Fast igår var det inte riktigt vår egen tur utan en hel grupp kursdeltagare som fick möjlighet att pröva på andjakt för första gången. En riktigt fin dag med bra skytte, väder och apporteringssituationer för de nya hundarna. Det känns riktigt bra att kunna erbjuda detta och så roligt när fler får möjlighet att pröva "på riktigt" med sina retrievrar. Prov och tävlingar i all ära men jakt är ändå jakt. I veckan som kommer blir det flera dagar på jakt igen, fasanpremiär och rapphönsjakt med våra cockrar och spanielprov bland annat. Så vi blir inte sysslolösa kommande vecka heller.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1128