Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Delad glädje och lite till...

NyheterPosted by kopparhult Sun, September 30, 2018 18:53:43
Nu ska vi snart avrunda helgen med Jose Gonzales i högtalarna och en god gryta gjord på kött från en lokal kronhjort, egenodlade morötter, potatis från närområdet och lite annat från när och fjärran. Det där med närproducerat och egenproducerat känns så bra och riktigt vad det gäller grönsaker, frukt och bär men varför tar det fortfarande emot när det gäller köttet? Kanske inte just kronhjorten vi ska äta ikväll för han har vi varken skjutit eller styckat själva. Man annars. Som änderna som sköts igår kväll eller kaninerna som tagits tillvara på hemmaplan. Det är så självklart och riktigt att ta allt hela vägen om man nu vill äta kött. Trots det står slottsherren och jag med en tår i ögonvrån och gnagande samvete när vi ska ta vara på köttet från någon av kaninerna eller en tupp. Vi är lika där, slottsherren och jag. Blödiga trots att vi vill äta kött och vet att just de djuren haft det bättre än bäst. Det går inte riktigt ihop för vi fortsätter äta kött utan bekymmer och dåligt samvete när vi kött vi köpt köttet från annat håll. Det här kräver fortsatt övning känner jag.
Slottets fina små djur som samtidigt är kött och ägg producenter.

Imorgon är en spännande dag för alla jaktintresserade. Lite av en nyårsafton ännu en gång. Premiär både för fasanjakt och löshund efter vilt. Det sistnämnda är inte så viktigt just för oss men däremot fasanpremiären! Så var vi där igen då, ska vi verkligen skjuta några av våra fina tuppar som vi vaktat, matat och passat hela sommaren? Svaret är enkelt. Det är klart vi ska! Vi har ett rejält tuppöverskott och fasangryta är riktigt gott. Med äpple och bacon. (fast då måste vi egentligen skaffa husbehovsgrisgris också) Samvetet får läggas högt upp på hatthyllan och vi ska ut och jaga med våra spaniels. Bättre kan det ju faktiskt inte bli. Det var det där med att ta det hela vägen igen. Nu gör vi det!

Vi är mitt i jaktsäsongen nu och det är så fint och roligt. Men man blir trött även av roliga saker och just nu önskar jag mig lite mer energi och piggare ben, men jag får göra det bästa av det. Om inte annat så sover jag gott om nätterna. Nästan lite för gott.
Gula Bäst har varit på flera jakter det sista, utan sällskap av Heather som varit konvalescent. Han har inte helt oväntat älskat att slippa konkurrensen och det har gjort honom något mer taggad än vanligt. Inte när jakten väl är igång men när han inser att han ska få vara med och innan vi kommit på plats. Den gode Bäst glider iväg både i fotgående och förväntan och jag kämpar envist emot. Dessa eviga baksidor i livet. Plus på ena hållet och minus på andra ger oss ständigt något att arbeta med. Är det det som kallas personlig utveckling kanske? Jäklar vad utvecklad jag blir i så fall.
Wow vilken glädje! Lena med Flax och Camilla med Meija 1a nkl i Hjo! och visst klär de svarta i sina röda rosetter! Precis som de klär till sina förare.

Från jakt till jaktprov. Denna helgen har varit fantastiskt fin resultatmässigt. Två av lakrits söner uppe i norr har startat på b-prov i Järvsö och kammat hem varsitt 1a pris i nkl. Tinas fina Lakritsson Larry har tagit två ettor på jaktprov i Norge i öppenklass och dessutom blivit dagens bästa hund idag. Tre raka ettor i öppenklass har Larry nu och nästa säsong väntar eliten. På b-prover i Hjo idag slog ännu en Laktrisson till med en etta i nkl. Lena, min fina kompis och "alltiallo" fixade ett av dagens två första pris. Det andra gick till "kursaren" Camilla med duktiga flatten Meija. Så kul! Vårt varmaste grattis till er alla! Lakrits må ha lämnat lite dålig statistik vad det gäller hd resultat men arbetsegenskaperna hos avkommorna är det sannerligen inget fel på. Vi är glada!
Och så två gånger Tina med Vilde och Larry, domarens val på provet i Östfold i Norge. Grattis!


  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1129