Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Nu är det inte roligt längre

NyheterPosted by kopparhult Mon, October 08, 2018 20:33:23
Nu är det inte roligt längre. Den förbannade hökajäveln har varit i farten igen. Slug är den också och attackerar när vi stängt ytterdörren bakom oss. Det är som att den vet när det är fritt fram. Vilket den förmodligen gör också, slug som den är så sitter den väl dold i något träd och spanar med hökögon om kusten är klar.
Det var den lilla trassliga blandraskycklingen som strök med nu. Den lite udda grå kycklingen som det var så lätt att ömma lite extra för. Det är bara för sorgligt och jag känner krokodiltårarna bränna bakom ögonlocken. Det blir krig på riktigt nu, skoningslöst och grymt som bara krig kan vara. Vi ska gillra en fälla och fånga hökajäveln och köra den till Haparanda innan vi släpper ut den. Eller till någon annan plats där de kan tänka sig att ta emot en skoningslös duvhök. Finns det någon sådan?
Duvhök

Annars är det rätt okej på slottet. Det ombytliga vädret bjöd på en tydlig kontrast idag med ihållande regn och kraftig blåst till skillnad från gårdagens vindstilla, soliga dag. Älgjakten startade med och jag avundas inte dem som suttit på pass hela dagen i höstrusket. Man är älgjakten årets höjdpunkt så förmodar jag att spänningen med premiärdagen övervinner väderläget. Så finns det ju bra kläder att ha på sig och termosar med värmande dryck som gör att trivseln kan vara rätt okej även när det regnar och blåser på tvären. Hundarna och jag fick hålla oss undan i dag för älgjägarnas skull så vi tog bilen till en älgjaktsfri zon där vi kunde promenera och njuta av höstrusket och alla färger. Ett kurstillfälle i hagen på hemmaplan hade jag mitt på dagen med och tänk då höll det nästan upp! Vi tränade närsök i olika övningar och några markeringar och linjer med hopp över hinder. Hundarna gav oss några goa skratt när staketet introducerades för dem och de på olika sätt försökte forcera eller klura ut hur de skulle ta sig förbi hindret utan att behöva hoppa över. Men efter en stund så kunde alla tre hoppa med både glädje och stil. Det finns mycket att lära!
Glada hundar och förare på kurs i busvädret.

Höstrusket märks på många sätt nu förutom blåsten och regnet. Värmepumpen har satts på i slottet för att driva ut fukten och ge ett behagligare inomhusklimat. Bilen har konstant imma på insidan av rutorna trots att den bara står parkerad. Alla fuktiga hundfällar som legat kvar i bilen sedan sist var förklaringen till det. Nu är de inplockade och hänger på tork och luftning i hundrummet. Höstrusk och jakter gör också att många hundägare kommer på nödvändigheten med ett bra ulltäcke till hunden. Till glädje för mig har det varit full fart på försäljningen av ulltäcken de senaste veckorna och nu börjar det bli lite tomt i hyllorna så nya tyger får beställas. Angenäma bekymmer. Ull har verkligen fantastiska egenskaper och jag har svårt att tänka mig något bättre material när det gäller att hålla hundarna varma och skyddade.
Mörk chokladbrun är oslagbart snyggt på en gyllene golden bland höstfärgerna.


  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1134