Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

En stunds träning..

NyheterPosted by kopparhult Tue, October 09, 2018 20:59:41
Jag lånade den här galenpannan för lite träning en stund. Hon är duktig på så mycket. Hon vet sin plats och går fot fint fast jag känner hur hon vibrerar intill mitt ben. Som en förvarning om en kommande explosion. Och visst exploderar hon sedan ut i övningarna men med full fokus och koncentration på uppgiften. Den ivriga framtassen lyfts förhoppningsfullt inför varje nytt skick. Jag tror det är ett genetiskt drag för syskonen tycks göra likadant. Jag väntar in henne och försöker se till att trampdynan är i marken och Vi i rätt balans innan jag skickar iväg henne. Vi hade en trevlig träningsstund tillsammans, hon är skärpt och arbetsvillig och slottsherren har fixat grundträningen bra. Jag undrar om det möjligen är dags för mig att ta över henne nu?

Heather och jag tog en sväng med. En "back to basic" sväng, det är märkligt hur mycket som kan förträngas under några veckors vila. Så nu får vi repetera igen och sätta saker och ting på sin plats. Som stoppsignal när man jagar till exempel och att gå till höger och inte till vänster när jag visar höger. Pust. Men det är i alla fall kul att Heather är på banan igen och att hon är laddad för arbete.

Och så söta goa Mer. Mer som jagat fasaner och rapphöns med styrka och bra tryck den senaste tiden fick följa med ut i fasanmarkerna för lite dirigeringsarbete med dummy. Trots fasanvittring i marken och fåglar i buskarna så ställer han in siktet rätt och apporterar tygpåsar som om det var det roligaste som fanns. Så växlar vi från dummyträningen och söker en stund efter fåglar i diket och sedan tillbaka till tygpåsarna och Mer fortsätter leverera. Som sagts förut: alla borde få ha en egen cocker, minst en.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1135