Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Skogen, tystnaden och hundarna..

NyheterPosted by kopparhult Thu, November 08, 2018 20:06:56
En välbehövligt obokad torsdagsförmiddag blev det idag. Jag tog hundarna i omgångar och njöt av den milda lite disiga novembertorsdagen och tystnaden. Vi tränade lite med, det roligaste som finns men som tyvärr blivit en bristvara den senaste veckan då ljuset och tiden inte riktigt räckt till. Jag anar en trygghet och utökad styrka i dirigeringsarbetet hos Bäst som jag verkligen gillar. Jag hoppas att det är bestående och har med rätt träning, mognad och ålder att göra. Cockrarna och jag gick på fasanjakt utan bössa och fick en, inte helt utmärkt, stöt på en tupp. Tuppen kom på vingar och det var ingen jaktprovsbedömning så den mindre förflyttningen som blev behövde jag inte bry mig så hemskt mycket om mer än att jag noterade den och lade den på minnet inför kommande träning. Mer fick gå ett litet släpp, stelheten och hältan har gått tillbaka och det syntes inte heller något efter det lilla träningspasset. Kanske hade han bara gått hårt och fått träningsvärk eller ont efter en smäll? Jag minns att han sprang rätt in i en stubbe för en tid sedan men kan inte minnas om stelheten kom efter det. Fast egentligen spelar det ingen när och hur han eventuellt skadade sig, jag är nöjd bara det går över och för stunden ser det lovande ut. Resterande retrievrar fick följa med på promenad och sökträning i mossen. Himla kul med sök tyckte lilla Vi och bytte en dummy mot en tennisboll innan jag hann reagera men värre saker har väl skett. Larsson och Lakrits tyckte också om sökuppgiften och sökte så torvorna rök i mossmarken.
Entusiastiska retrievrar väntar på dummysök i mossen. Lakrits med den obligatoriska pinnen i munnen.

Det är så fint i mossen även grådisiga novemberdagar. Där är så stilla, tyst och rent. Inga nedgångna byggnader, skrotbilar eller annat störande, bara en och annan gammal rest från torvbrytningens storhetstid med det upplever jag mer som charmigt och nostalgiskt än skräp. Så luktar det gott med av torv, fukt och pors bland annat. Till skillnad från hemma runt slottet där det för närvarande luktar skit och landsbygd efter att flytgödsel spridits över de två stora fälten under hela dagen igår. Nästan så man storknade ett tag under gårdagen faktiskt, men luktsinnet har visst många bra funktioner för när det var som allra värst tycktes jag istället vänja mig vid lukten och sedan märkte jag inte längre så mycket av den. Förrän idag när jag kom tillbaka hem från mossen igen.
"Everyone thinks they have the best dog....and none of them are wrong"

På eftermiddagen blev det kurs igen. Med unga hundar som tränar vidare mot högre höjder. En fin eftermiddag med duktiga hundar, något litet cirkusinslag, många skratt och en del glädjetårar. Vi skojade lite över "Love & Respect" med, med ett uns allvar i. Ganska ofta så tenderar det att bli mer åt "Love & Love" och respekten tappas bort. Som tur är så går det att rätta till balansen igen, och mycket "Love" kan väl ändå aldrig vara fel?  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1155