Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Lördagsmys..

NyheterPosted by kopparhult Sat, November 10, 2018 20:06:12
Med Harry Styles "Sign of the times" strömmande ur högtalarna vinner jag tre dartmatcher i 301an i puben på raken nu ikväll. För husfridens skull bjuder jag slottsherren på revansch. Han tar den matchen och vi avslutar dartspelandet med "around the clock" som jag vinner den med för första gången i världshistorien samtidigt som vi gör vårt bästa för att lära vår nya cockervalp de första stegen mot att bli en utmärkt knallapportör då hon snabbt uppfattar och jagar i kapp de förlorade pilarna. Ja ja. Ikväll har jag flow men jag gör nog klokt i att ligga lågt ett tag framöver.
Det kommer att bli bra det här!
Så där samlat och fint ska det se ut, pilarna skulle bara suttit lite längre mot mitten.

I övrigt har det varit en fin dag med egen hundträning tillsammans med en god vän på besök. Bra träning med brutal coachning och feedback som sätter fingret på det man egentligen redan vet om, men behöver höra, och sedan lyfter i rätt riktning. Inspiration och en spark i baken och jag är på g! Träningsplanerna och målbilderna för kommande år växer sig allt tydligare och med rätt prioriteringar ska inget vara omöjligt. Om än mer eller mindre besvärligt.

Jag gillar det grå , milda novembervädret som är just nu, för min del får det gärna fortsätta så och jag tar gärna både lera och smuts. Jag trivs med mildvädret och med att slippa frysa. Men trots mildvädret kom jag på mig själv med att längta lite efter sommaren och barfotadagar idag. En ganska dum längtan just nu för det lär dröja. För närvarande bör jag nog vara mer än nöjd med de dagar då jag slipper långkalsonger och vantarna med värmeslingor. Och snö som sätter stopp för träning av hundarna och annan framfart.
Underbara Snobben!

Lilla Flow har bott med oss i slottet en vecka nu. Hon har lärt sig både ett och annat och jag förvånas ännu en gång över hur fort man knyter an och kommer in i någon sorts rutiner. Hon känns fin och är lätt att tycka om. Rätt envis är hon och ger sig inte i första taget, på gott och ont. Mest gott såklart för jag kan redan nu se att de egenskaperna kan komma till nytta i framtiden. Hon är i inte världens tuffaste valp, hon blir rädd för nya saker och ljud emellanåt, men hon är nyfiken. Så pass nyfiken att hon följer upp och undersöker det otäcka. Den där nyfikenheten gillar jag skarpt och att hon blir rädd oroar mig inte alls. Tvärtom så det känns det både förståndigt och sunt och med en lagom dos nyfikenhet blir det riktigt funktionellt och lätthanterligt. Tänk så spännande det är att lära känna varje ny individ. Nu är jag lite otålig med att komma igång och träna henne samtidigt som hon gärna får fortsätta att var liten och söt ett tag till. Precis som alltid så är allting dubbelt och har sin fram och baksidor.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1156