Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Planering pågår..

NyheterPosted by kopparhult Mon, November 12, 2018 20:58:59
Det är minst sagt fullt på hjärnkontoret där ideer och tankar om olika uppslag trängs om det begränsade utrymmet. På det andra lilla kontoret och skrivbordet som ryms i puben är det minst lika fullt. Pappershögar trängs med komihåg lappar, kvitton och ännu fler högar med bokföring medan känslan av att aldrig riktigt komma ikapp växer sig allt starkare. Fullt normalt förmodligen och hög igenkänningsfaktor för alla som pysslat med eget företag och enmansföretag.
Redan en vecka med pralinen Flow.

Jag håller som bäst på att planera för kommande år. Ute i lite väl god tid kanske men tiden har en förmåga att gå fort så jag tänker att det är bäst att förekomma. Dessutom ska man ju ha något att pyssla med i novembermörkret. Jag planerar vårens kursprogram, hur dagar och kurser och annat arbete ska fördelas hur och när jag ska sätta av tid för träning av egna hundar. Jag gillar att planera och fundera på olika lösningar. Några delar i upplägg och planering känns självklara medan andra mognar fram under tiden man prövar olika alternativ. När man gjort det ett tag är det lättare att känna in vad som passar en och hur man trivs bäst. Det har vissa fördelar med att vara egen företagare. För mig är det otroligt värdefullt just att få planera min egen tid och inte sitta fast i ett traditionellt sju till fyra tänk. Frihetskänslan i det är oslagbar. För mig. Andra känner säkert större frihet i att ha ett fast jobb med fasta arbetstider och en fast lön som pålitligt rullar in i slutet av varje månad. Vi är alla olika och trivs med att jobba på olika sätt. Jag är glad att jag har hittat mitt sätt.
När hundraårig skog försvinner på några dagar och landskapet drastiskt förändras. Då är det svårt att hänga med i förändringen och att känna igen sig.

Jag planerar för mina hundar med, eller för oss tillsammans. försöker lägga upp lite mål och träningsplaner. Ambitionerna är som vanligt både goda och höga men jag känner mig själv. Jag är inte världens mest strukturerade människa och det är så mycket som är så kul. Så målen kan säkerligen komma att ändras en del efter vägen. Under tiden jag funderar över målen slötittar jag på en film från årets cocker championship i England och den vinnande hundens arbete. Snyggt! Och med ens står målbilden för mig och lilla Flow helt klar. Dit ska vi! Det är väl bara ett bekymmer med det målet. Hur ska jag kunna hålla ett tacktal på engelska?

Retrievrarna, de gula, och jag tränade lite mot framtida mål idag med. Vi tränade raka linjer i mossen. Galet så svårt det var att springa rakt bland träd, tuvor och vattenhål. Vi lade ut punkter, bytte vinkel och skickade sedan från ny plats. Hundarna sprang tappert och starkt men inte riktigt så rakt som jag önskade alla gånger. Gör om och gör rätt. Igår gjorde vi ungefär samma upplägg fast på åker och ängsmark med snävare vinklar mellan punkterna. Då gick det rasande fint men idag var det lite värre. Skillnaden var terrängen. Så det blir till att förlägga fler träningspass till den typen av mark och nöta på. Det känns lite bra att veta att vi har gott om tid på oss, så vi kan skynda så där lagom långsamt eller i den takten vi önskar. Det är ungefär ett halvt år till provsäsongen börjar igen, och ännu längre till jaktsäsongen, så vi ska nog hinna med. Även i vårt tempo.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1157