Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Fake it til you make it!

NyheterPosted by kopparhult Wed, November 14, 2018 21:01:55
..det måste var lilla Flows inställning till det mesta. Hon ser inga hinder direkt, mer en möjligen en något besvärlig husmor som står i vägen för hennes upptåg.

Dagarna med valp i november är leriga, smutsiga, fulla av valpenergi och ganska jobbiga. Lilla flow är energisk valp med två lägen. Fullt ös eller medvetslös. Ungefär som jag själv, bara det att Flows och min rytm inte är i balans än. Vi går liksom om varandra med vila och energi. Jag förstår naturens finurlighet och att naturen är genomtänkt i minsta detalj. Och det finns absolut en genomtänkt anledning till att hundvalpar är bedårande söta! Ingen hade troligen orkat med dem när de är som mest energiska annars. Med mörka pepparkornsögon, mjuka öron och knubbiga kroppar tar de oss med storm och ser till att vi håller oss på gott humör även när de är som mest överjävliga. Lilla Flow gör det med. För söt för sitt eget bästa förmodligen, eller i alla fall för mitt bästa. Men när hon studsar jämfota mot mitt ansikte för att hugga mig i näsam är hon inte lika söt och då får hon veta det med. Pust. Väx upp fort Flow, önskar jag nu. Så du kan börja uppföra dig som en normalt hyfsad och uppfostrad hund och vi kan börja träna på allvar.
Fast det lär dröja och jag vet har var sak har sin tid och sin mening. Så jag härdar ut och är tacksam för möjligheten att ännu en gång få ta del av valps uppväxt och utveckling. Så lovar jag mig själv igen att jag inte ska ha ny valp på många år. Ett löfte lika kasst som vilket nyårslöfte som helst. Jag har inte lyckats hålla det en enda gång än....
You either get bitter, or you get better. It's that simple.

Så som det står ovan är det! Jag ska påminna mig själv om det varje dag när valpen är besvärlig, träningen går dåligt, livet är orättvist eller det känns lite skit i största allmänhet. Eller när Flow, som nu, tycker att kvällen är bästa tiden för valprace och använder skinnsofforna ryggstöd som racingbana.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1158