Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Gnagare i slottet

NyheterPosted by kopparhult Wed, November 21, 2018 18:42:31
Dagarna med cockervalp fortsätter. Flow varvar mellan sömn och galenskap medan jag försöker tänka positivt och intala mig själv att valptiden går fort och att jag snart kan gå ut och träna henne. På sätt och vis tränar vi väl nu med, eller förbereder oss för träning. Vi bygger på vår relation och skaffar oss ett språk tillsammans. Det går faktiskt rätt så bra. Hon lyssnar och jag förstår.
I eftermiddags var hon dock sitt värsta jag men då kom jag på den brillianta ide'n att skaffa barnvakt. Lilla Vi, som för övrigt gått från Lilla Vi till Vackra Vi, fick rycka in och hunsa lite med huliganen. Både valpen och Vi tycktes lyckliga över ide'n och lekstunden och jag och slottets möblemang fick vara i fred en stund. Fast jag tror faktiskt livliga Vi gick bet hon med, hon ledsnade före Flow och gick helt enkelt och lade sig. Något Flow också gjorde men först efter att hon försökt få igång Vi några gånger till med olika lekinviter och svansviftningar.
Mössen har ännu inte flyttat in i slottet för vintern. Som tur är. Däremot gnager cockervalpen allt vad hon kan i väggar och på möbler.

Mina gula och jag hade en lite träningssession idag i novemberkylan. Vi tränade på linjer, som så många andra gånger, in i och igenom besvärlig terräng. Att hålla linjen även efter terrängbytet och in i skogen eller ut på fältet eller vad det nu kan vara. Vi tränad med minnesbild fast ospårat. Det gick fint, och det hade gått ännu lite bättre och jag kunde lära mig att gå rakt och ta fäste på rätt punkt när jag skickar hundarna. Det blev inget långt träningspass men det blev ett träningspass. och en kort stunds träning måste ändå vara bättre än ingen träning. De gula var så glada för övningarna och satsade järnet i uppgiften. Så som jag vill att det ska vara. Glada hundar som utför arbetet för att de verkligen tycker om det. Det märks redan när jag tar dem ur hundgården, de vet vad som är på gång och svansarna går som trumpinnar medan de glatt hoppar runt mig. Jag vill att det ska vara så med. Att de ska känna och visa denna otroliga glädje över att få jobba tillsammans med mig en stund. Bara de lugnar sig när jag ber dem, och det gör det. Oftast. Den dagen någon av dem skulle sitta still eller inte visa glädje när jag tar ut dem vet jag att något är fel. Antingen med deras hälsa eller med träningen eller kanske båda delarna. Jag hoppas den dagen aldrig kommer.
Glada gula väntar tålmodigt.

På tal om det så är Mer lite småkrasslig igen. Fast jag är inte säker på att han vet om det. Men jag ser det. Han är lite stel i bakkärran igen och lite sned i ansiktet. Något är det som inte stämmer om än bara något litet. Vi får hålla honom under lite extra uppsikt. Jag har funderat lite angående spanielträning med. Eller spanielträning kontra retrieverträning och hålla området och närsök. När Mer var liten lyssnade jag på hans uppfödares råd och eftersom uppfödaren inte använde sig av närsökssignal så gjorde inte jag det heller. Istället försökte jag se till att få honom rätt i vind och så lät jag honom jobba. Jag brydde mig inte om ifall han blev storsprungen eller råkade ta till benen lite. Det var ju liksom inte riktigt så noga eftersom det var en spaniel. Med retrievrarna tränar jag hålla området och närsökssignal mer genomtänkt. Jag har en plan och en målbild för hur jag vill att resultat ska bli och hur närsöket ska utföras och jag har tränat därefter. Men som det ser ut nu är Mer helt klart den som är bäst på att hålla området och jobba noga. Utan närsökssignal. Det säger mig något. En hel del faktiskt. Bland annat att vi förare alldeles för ofta går in och styr och stör hunden istället för att ge den chansen att skaffa sig erfarenhet och lära sig av densamma. Jag ska inte sluta att använda närsökssinal i framtiden, jag ska inte sluta att träna den heller, men jag ska tänka på HUR jag tränar den och när.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post1162