Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Dagarna avlöser varandra...

NyheterPosted by kopparhult Mon, October 23, 2017 22:10:59

..i ett väldigt tempo och jag hinner inte riktigt med just nu. Detta ständiga dilemma med för få timmar varje dygn. Med valp i huset och plötsligt en tik i oväntat löp gör det pyssligare än vanligt med slussning av hundar fram och tillbaka. Höstvädret och leran på utsidan gör inte min vardag smidigare för tillfället. I alla fall inte den delen av vardagen som är inomhus. Idag fick jag en disktrasa med en passande text, " bless this mess" står det på den. Och jag kan bara hålla med. Tids nog blir det nog ordning på "messen". Några nya kurser har startats upp och det är som alltid lika roligt att träffa gamla och nya deltagare.
Bäst med lärlingen Svart på fredag eftermiddags andjakt

Helgen som gick spenderade vi i Danmark, dejliga Danmark, och som vanligt när vi var där så var vädret på vår sida. Ett par fina dagar och kvällar spenderades i gott sällskap med and och fasanjakt och goda middagar. Den danska gästfriheten var som vanligt, stor varm och vänlig och vi bodde bra och åt gott hemma hos Michael och Susanne på Spjellerups. Jakterna var fina och det var roligt att få pröva hundarna på heldagsjakt i ny miljö.
Samling lördag morgon i dimman

För Bästs de var det första fasanjakten och han skötte sig riktigt fint. Svart var med som lärling och imponerade genom att lugnt och uppmärksamt följa jakten och skyttet och övriga hundars arbete och hitta två skadade fasaner på ett tufft eftersök. Jag tror att hon kommer att bli en riktig fena i jaktsammanhang. Lakrits slet hårt båda dagarna och många fasaner bärgades. På lördag eftermiddag kändes det i hundarna att orken började ge sig, det kändes i oss också och vi var alla trötta och nöjda efter jaktdagen. När tröttheten kommer smygande är det svårt att hålla skärpan. Något jag definitivt behöver öva på om jag ska hålla hela vägen ut på prov och sådant. Man är ju aldrig bättre än den sista apporten eller hur det är man brukar säga. Och den där sista apporten kan vara helt avgörande. Då duger det inte att ha såsat ihop nere i skosulorna efter ett massivt blodsockerfall eller liknande. Ingen är väl till sin fördel då? Det där kan helt klart bli ett bekymmer för mig så jag får försöka lägga upp en plan för hur jag ska hålla ihop mig själv och hunden ända tills den där sista apporten är inne.
Snart dags för nästa såt

I Danmark serverade Susanne, förutom en utsökt middag, också riktigt fin musik och jag har nu en ny musikfavorit. En dansk singer/songwriter som heter Tina Dico. Lyssna gärna och njut. Fina texter och behaglig röst. Här följer några rader ur "Count to ten" och som vanligt så går texten att koppla till hundträning. Hur rätt är den inte den där första raden om "slow"? Är det inte precis så det är när vi jagar mot resultat i träningen och annat. Att vi just bara behöver sakta ner och vänta in.
"Sometimes the fastest way to go there
is to go slow
And sometimes if you wanna hold on
you got to let go
Im gonna close my eyes and count to ten
Im gonna close my eyes
and when I open them again
everything will make sense to me then"

Tina Dico  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post940