Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det nästan oändliga mörkret...

NyheterPosted by kopparhult Thu, October 26, 2017 21:11:00

..det är bara några dagar kvar av sommartiden nu. Till helgen skall klockan enligt någons påhitt dras tillbaka en timme. Jag undrar hur denna någon tänkte och vad fördelarna och nödvändigheten med vintertiden är? Förmodligen finns det något bra svar på det men ännu inte jag kunnat få någon vettig, hållbar förklaring av någon om varför vi ska tvingas in i detta mörker. De första veckorna med vintertiden känns mörkret nästan oändligt och ljuset katastrofalt lång bort. Men jag brukar repetera dikten jag tycker om för mig själv, finna lite tröst i texten, tända några ljus och hitta mysfaktorn i mörkret och tänk då känns det redan bättre.
Var inte rädd för mörkret
ty ljuset vilar där.
Vi ser ju inga stjärnor
där intet mörker är.

Inledningen till dikten av Erik Blomberg

Men varför vi ska dra tillbaka klockan förstår jag fortfarande inte..
Ett foto från gårdagens morgonpromenad. Jag hann knappt få fram kameran förrän pensionären gav upp och kastade sig på sidan för att rulla runt i höstlöven. De andra mer vattenkammade skolpojkar tittar förfärade på pensionären. De vet att man ska sitta fint och le in i kameran och blir märkbart besvärade av olydnaden, Lakrits tittar bort och vill inte se eländet, Bäst slickar sig generat om munnen och Mer låtsas vara oberörd. Larsson han rullar sig obekymrat och tycker att livet är skönt.

Idag har jag och hundarna haft en fin dag med mycket, hör och häpna, ledig tid för egen träning. Vi spenderade större delen av dagen tillsammans med en fin träningskompis och hennes hundar. Ett alldeles utmärkt sätt att spendera en dag för två hundnördar med flera hundar var att träna. Vi tränade tre hundar var, funderade över resultat, diskuterade möjligheter och analyserade utförande, gladdes åt fina apporter och hundar i utveckling. Och så vidare. Det är bra med fina träningskompisar!
Jag var särskilt glad över att se hur Heather tagit sig och glad över hennes frimodighet i arbetet. Fina Heather! Mer älskvärd hund får man leta efter.
Den lilla Svarta visade att hon minsann varit med på jakt det senaste och fått ta för sig. Det tidigare bristfälliga fotgåendet var nu i stort sett obefintligt. Det krävdes några rejäla tillrättavisningar för att få henne på plats intill mitt ben och inte en meter vid sidan om. Hon är lite annorlunda med det, tappar hon fotgåendet så gör hon det i sidled och inte framåt. Sitta på rumpan kunde hon inte heller riktigt längre, nu var det stående position som gällde. Enligt henne själv men inte enligt mig så där fick vi rätta till och reparera lite med.
Hon är stark och mjuk på samma gång på något vis den Svarta och så häftig att jobba med.
Jag funderar lite på hur det ska gå med träningen framöver i det oändliga vintermörkret. Det blir nog till att tända byggstrålkastaren på baksidan och försöka få lite extra möjlighet till träning av basicövningar på kvällarna. De unga hundarna har mycket de ska lära, höger och vänster och ut bland annat och till det behövs ju inte så stora markområden, så det ska nog räcka med ljuset från strålkastaren. Om ni inte tränar hundar i mörker och får lite tid över någon kväll i så finns det en intressant personlighetstest att göra på nätet. Ingen sådan där facebook test utan en lite djupare rätt givande test. När jag gjorde den kände jag att mycket stämde in i resultatet jag fick. Jag tänker att det kan vara intressant att göra om den med ett eller par års mellanrum och se hur man ändrar sig, eller utvecklas. Jag funderar också lite över hur resultatet hade blivit om jag gjort testen för tio år sedan. Tio år är ganska lång tid i sammanhanget och även om jag är samma person som jag var för tio år sedan så har det nog skett en ganska stor förändring. Tror jag.
www.16personalities.com  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post942