Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Fasanjakt och trivsel...

NyheterPosted by kopparhult Sun, November 05, 2017 20:49:50

...och en del hundkurser har fyllt helgen. Och nu när vi trötta och nöjda hasade ner i soffan och tog en tidig kväll kändes novembermörkret plötsligt helt okej och faktiskt välkommet.
På gårdagens kurser som hölls i ssrk regi var det flera för mig nya deltagare med. Att träffa nya hundförare och nya hundar är alltid lite extra roligt och att få ta del av drömmar, mål och förväntningar kring hundägandet och den kommande jaktträningen är inspirerande. Lite sentimental kan jag bli också när jag tänker på min första egna hund och de egna drömmarna runt hundägandet jag hade då. Jag kan väl säga att det inte blev riktigt sådär rosenrött som jag drömde om när jag skaffade min första valp för tjugonio år sedan. Jag kom nog faktiskt inte ens i närheten av min romantiska dröm om livet med hund den gången. Ibland kan verkligheten vara brutal. Men jag lärde mig mycket och han som var min allra första hund lade grunden till mitt hundintresse och är anledningen till att jag är där jag är idag. Det är jag väldigt tacksam för.
Ett favoritfoto en novemberdag för två år sedan. En ung Bäst i förgrunden, Vinna i mitten och Larsson längst bak. Novembergrått, vilsamt och vackert.

På fasanjakten idag hade fasanerna inte riktigt samma planer som oss. De höll sig undan och var inte riktigt där vi tänkte oss att det skulle vara. De var någon helt annanstans på någon plats som vi inte fann. Oavsett det så hade vi en riktigt fin jaktdag som blev bra för alla inblandande och Mer och Lyra jobbade fint och länge i markerna. Några fasaner fälldes allt men de var lätt räknade. En riktigt fin dag hur som helst, i god gemenskap och med gofika och annat trevligt. Svårslaget en söndag i november.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post947